rev66 Napisano 19 Październik 2016 Autor Share Napisano 19 Październik 2016 WitamMam pytanie odnośnie odprysków na emaliowanej tablicy - szyldu. Czym najlepiej wypełnić braki emalii? Czy są w ogóle w sprzedaży takie środki? Chciałbym podejść do tematu w miarę profesjonalnie". Najlepsza byłaby no np. jakaś emalia gotowa... coś na zasadzie szpachlu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Październik 2016 Share Napisano 19 Październik 2016 Z ciekawości- a po co i dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rev66 Napisano 19 Październik 2016 Autor Share Napisano 19 Październik 2016 Spodziewałem sie takiego pytania... wiem że to ma swój urok...ale ta rdza nie daje mi spokoju, a nie chce ubytków zamalować byle farbą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Październik 2016 Share Napisano 19 Październik 2016 Zabezpiecz rdzę... Żeby się ruda nie rozwijała dalej i wg mnie wszystko.Są emalie do nakładania na zimno i do nakładania na gorąco- tyle, że wyjdą różnice, będzie jak obrzygane a i procesu nie cofniesz.Stąd moje pytanie po co?". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rev66 Napisano 19 Październik 2016 Autor Share Napisano 19 Październik 2016 Dziękuję za odpowiedź. Właściwie to może zacząłem ten wątek od d..y strony... Jutro wstawię zdjęcia - może wtedy będzie łatwiej. Bardziej zależy mi na opanowaniu tej rdzy. Wolałbym pomóc niż zaszkodzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 20 Październik 2016 Share Napisano 20 Październik 2016 Rdzę usuniesz Fosolem", działając punktowo potem zabezpieczyc przed dalszym korodowaniem np. paraloidem. Możesz także wypróbować inhibitora np. Cortanin". To wszystko już wałkowane na forum, wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.