Hebda Napisano 11 Październik 2016 Autor Share Napisano 11 Październik 2016 uratowałem zegar przed złomem,Warszawskiej fabryki sprzed wojnia.Ma pozytywkę.Niestety uszkodzona.Zdjęcie podglądowe z neta.W mojej brak około 10 tych blaszek w grzebieniu"Teraz pytanie czy te blaszki są kompatybilne z innymi?Czy kupując samą blaszkę i wymieniając zyskam tą samą melodie jak w oryginale czy jednak blaszki się różnią np wyważeniem,nutą i nie będą pasować do bębna?(muzyki)Jestem ciekaw melodii swojej,wyrzucać nie chce bo chciałbym by zegar po naprawie był jak najbardziej oryginalny bo już komuś go obiecałem w prezencie ślubnym:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 15 Październik 2016 Share Napisano 15 Październik 2016 Wydaje mi się, że grzebienie są jednakowe w każdej pozytywce jedynie walec nadaje melodię i brzmienie. Też bym kombinował z podmianą grzebienia. Często widywałem pozytywki za grosze w takich sklepikach z dzindzibołami dla turystów w okolicach rynków miast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 16 Październik 2016 Share Napisano 16 Październik 2016 Zna ktoś zakład remontujący takie urządzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 16 Październik 2016 Share Napisano 16 Październik 2016 Rudi, walec robi za szarpidruta", a dzwięk wydaje wydają blaszki przez niego poruszane,przynajmniej tak podpowiada rozum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Październik 2016 Autor Share Napisano 16 Październik 2016 Na alle są ale ceny mocne:/Na Kole jeszcze nie znalazłem.Będę szukał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.