kamo22929 Napisano 4 Październik 2016 Autor Share Napisano 4 Październik 2016 Dzień dobry, Temat już zapewne kilkukrotnie poruszany na forum, ale w ostatnim czasie znalazłem taki oto egzemplarz. Bardzo proszę o porównanie go z oryginałem, by osoby które znają się na rzeczy mogłyby powiedzieć jakie są różnice itp. Również bardzo proszę o pomoc w identyfikacji z jakiego materiału została moneta. W jaki sposób mogę sprawdzić co to za materiał bez konieczności wychodzenia z domu.Dziękuję za wszelkie info, pozdrawiam.Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo22929 Napisano 30 Październik 2016 Autor Share Napisano 30 Październik 2016 Nikt nie jest wstanie mi pomóc ??? Udzielić jakiejkolwiek odpowiedzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 30 Październik 2016 Share Napisano 30 Październik 2016 Może warto wrzucić oryginalne patrz tylko zdjęcia Twojej monetki i to z obu stron. Uwierz mi jak to zrobisz to będzie nam łatwiej o id.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 30 Październik 2016 Share Napisano 30 Październik 2016 Denar Bolesława Chrobrego Gnezdun Civitas". Moneta unikatowa, znana tylko w jednym egzemplarzu. Obecnie mnóstwo tych monet jest bite jako pamiątki dla turystów(np. Twoja).Czym się różni Twoja od oryginału? Wszystkim.Materiał wygląda na jakiś stop miedzi.Oryginał wzięty z tego forum, sam porównaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aczer Napisano 31 Październik 2016 Share Napisano 31 Październik 2016 To, że moneta jet ekstremalnie żaka, nie wyklucza jej znalezienia, jednak jest to bardzo mało prawdopodobne. Przypomnij sobie, w jakich okolicznościach go znalazłeś. Potem zacznij porównywać ze znanym oryginałem. Jeżeli nie jesteś specjalistą, to powierz to komuś zaufanemu.Chodząc z kumplem często rozmawiamy o monetach i doszliśmy do wniosku, że cień szansy na to, że moneta jest oryginalna daje jej własnoręczne wykopanie. Zostają jeszcze falsy z epoki, ale to już zupełnie inna historia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2016 Share Napisano 31 Październik 2016 Lipa - nie ma co dywagować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 16 Listopad 2016 Share Napisano 16 Listopad 2016 lipa oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.