nicolo Napisano 10 Wrzesień 2016 Napisano 10 Wrzesień 2016 Mam zapytanie, czy ktoś może przybliżyć mi nazwę przedmiotu zamieszczonego na zdjęciu?
Spirit of Warsaw Napisano 10 Wrzesień 2016 Napisano 10 Wrzesień 2016 @ nicolo - mała pomoc ;)witam wszystkich odwiedzających forum!proszę o pomoc w identyfikacji przyrządu/ urządzenia..prawdopodobnie do mierzenia wysokości. Nie wiem czy to element wyposażenia samolotu czy służy do czegoś innego.Dodatkowo nr i napisy na nim to:timeter tested as requires FAR Part 91.170 Tested20000 FTKOLLSMA SN 505 tabliczka znamionowa New York
Trooper85 Napisano 10 Wrzesień 2016 Napisano 10 Wrzesień 2016 Prosty wysokościomierz barometryczny firmy Kollsman o zakresie do 20tyś. stóp (czyli ok 6000m).Tu masz przykład zastosowania - Cessna 152 http://www.bobrathbone.com/img/Aviation/CessnaPanel.jpgFAR Part 91.170 to oznaczenie normy z jaką musi być zgodny taki przyrząd, żeby można go legalnie używać w samolocie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.