Janoitaliano Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Napisano 1 Wrzesień 2016 Witam serdecznie Szanownych Panów znawców.Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozpoznaniu czy emblemat widoczny na zdjęciach to kopia czy oryginał?Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi.Pozdrawiam
viras Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 Pomyliłem awers z rewersem , masz racje mea culpa, ale napisałem ,że ok. I tak jest.
Janoitaliano Napisano 3 Wrzesień 2016 Autor Napisano 3 Wrzesień 2016 I teraz mam ogromny dylemat co robić dalej... Bardzo bym prosił o więcej wypowiedzi ekspertów.Pozdrawiam
viras Napisano 3 Wrzesień 2016 Napisano 3 Wrzesień 2016 Złocenie wyciera się szybciej na rewersie, jest on bardziej narażony na ingerencje niż strona wewnętrzna. Kwestia ceny, dobre repliki też kosztują. Ten wydaje się ok.
Janoitaliano Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Napisano 1 Wrzesień 2016 Witam serdecznie Szanownych Panów znawców.Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozpoznaniu czy emblemat widoczny na zdjęciach to kopia czy oryginał?Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi.Pozdrawiam
Janoitaliano Napisano 6 Wrzesień 2016 Autor Napisano 6 Wrzesień 2016 Witam serdecznie.Niestety wcześniej nie miałem takowych zdjęć, zamieściłem je na forum od razu jak tylko do mnie dotarły. Chciałem bardzo podziękować za Waszą pomoc. Jesteście Panowie niezastąpieni.Pozdrawiam
HU13ERT Napisano 2 Wrzesień 2016 Napisano 2 Wrzesień 2016 Tył wygląda jakby zdjęty na świeżo a przód jakby do ziemi trafił...Wygadało mi się że szybciej patynuje strona przylegająca do skórzanego czerepu niż wierzch od słońca ;)Dziwnie to wygląda.Mi się nie podoba.
Kamiljan Napisano 3 Wrzesień 2016 Napisano 3 Wrzesień 2016 Witaj, moj orzel zostal jednozacznie oceniony przez osoby w temacie jako kopia z uwagi na zbyt swieże luty na tyle i zbyt dobry stan złocenia a sam go wyjąłem z glebokiego dołka. ten egz. wygląda na oryginał wędrujący z rąk do rąk lub postarzoną patynę, wydaje mi sie , że ustalic to mógłbys tylko mając w ręku oryginał i kopię na żywo. Tutaj tylko nabierzesz obaw i być moze puscisz fajną okazję. Jak napisał przedmówca , wtopy wielkiej nie ma bo dobra kopia tez ma swoją cenę.
HU13ERT Napisano 3 Wrzesień 2016 Napisano 3 Wrzesień 2016 viras: mylisz awers i rewers.Zgodzę się, że wypukłe elementy ulegają szybszemu starciu ale tu nie ma takiego obrazu. Są wklęsłości z uszkodzoną powierzchnią i wypukłości bez startej powierzchni.Mi po prostu bardzo kontrastuje awers z rewersem a poza tym tak jak napisane wyżej: najlepiej ocenia się mając coś w paluchach.Kamilijan wrzuć poglądowo tą kopię wykopka" ;)PozdrawiamH.
HU13ERT Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 Ekspert się wypowiedział, temat do zamknięcia
huk 100 Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 czerpię przykład z ciebie :) - przecież widać że jest jeszcze ciepły :)
Janoitaliano Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Napisano 4 Wrzesień 2016 Otrzymałem dodatkowe fotki emblematu może to przybliży w jakiś sposób ostateczną decyzję.Pozdrawiam
huk 100 Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 Dobry - zwracam honor na wcześniejszych fotkach luty wyglądały jak wczorajsze :)
Pytanie
Janoitaliano
Witam serdecznie Szanownych Panów znawców.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozpoznaniu czy emblemat widoczny na zdjęciach to kopia czy oryginał?
Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.