Skocz do zawartości
  • 0

I wojna emblemat Badenia kopia oryginał?

Janoitaliano

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie Szanownych Panów znawców.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozpoznaniu czy emblemat widoczny na zdjęciach to kopia czy oryginał?
Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Złocenie wyciera się szybciej na rewersie, jest on bardziej narażony na ingerencje niż strona wewnętrzna. Kwestia ceny, dobre repliki też kosztują. Ten wydaje się ok.
Napisano

Witam serdecznie Szanownych Panów znawców.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozpoznaniu czy emblemat widoczny na zdjęciach to kopia czy oryginał?
Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam

Napisano
Witam serdecznie.
Niestety wcześniej nie miałem takowych zdjęć, zamieściłem je na forum od razu jak tylko do mnie dotarły. Chciałem bardzo podziękować za Waszą pomoc. Jesteście Panowie niezastąpieni.
Pozdrawiam
Napisano
Tył wygląda jakby zdjęty na świeżo a przód jakby do ziemi trafił...
Wygadało mi się że szybciej patynuje strona przylegająca do skórzanego czerepu niż wierzch od słońca ;)
Dziwnie to wygląda.
Mi się nie podoba.
Napisano
Witaj, moj orzel zostal jednozacznie oceniony przez osoby w temacie jako kopia z uwagi na zbyt swieże luty na tyle i zbyt dobry stan złocenia a sam go wyjąłem z glebokiego dołka. ten egz. wygląda na oryginał wędrujący z rąk do rąk lub postarzoną patynę, wydaje mi sie , że ustalic to mógłbys tylko mając w ręku oryginał i kopię na żywo. Tutaj tylko nabierzesz obaw i być moze puscisz fajną okazję. Jak napisał przedmówca , wtopy wielkiej nie ma bo dobra kopia tez ma swoją cenę.
Napisano
viras: mylisz awers i rewers.

Zgodzę się, że wypukłe elementy ulegają szybszemu starciu ale tu nie ma takiego obrazu. Są wklęsłości z uszkodzoną powierzchnią i wypukłości bez startej powierzchni.
Mi po prostu bardzo kontrastuje awers z rewersem a poza tym tak jak napisane wyżej: najlepiej ocenia się mając coś w paluchach.
Kamilijan wrzuć poglądowo tą kopię wykopka" ;)

Pozdrawiam
H.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie