armando86 Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Napisano 22 Sierpień 2016 witam czy widoczny na zdjęciu to jest część od broni a mianowicie kurka zewnętrznego? ktoś mi powiedział że to może być od broni skałkowej? ciekawy jest również kawałek tego metalu z wypustkami wygląda na stary komuś coś przypomina?
armando86 Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Napisano 22 Sierpień 2016 dzięki wielkie a jak można ją datować?jaki okres?
junkers323 Napisano 22 Sierpień 2016 Napisano 22 Sierpień 2016 Zamek skałkowy stosowany był powszechnie od końca XVII do połowy XIX. Zastąpiono go zamkiem kapiszonowym, a następnie amunicją zespoloną.trochę wysiłku Google nie boli
junkers323 Napisano 22 Sierpień 2016 Napisano 22 Sierpień 2016 a jesli chodzi o ten kawałem metalu po prawej , to jest to kawałek pierścienia wiodącego. A co to pierścień wiodący to sobie wygogluj.
armando86 Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Napisano 22 Sierpień 2016 dzięki panowie a wujek Google jest dobry jak się wie czego się szuka nie każdy jest dobry w milarki
Pytanie
armando86
witam czy widoczny na zdjęciu to jest część od broni a mianowicie kurka zewnętrznego? ktoś mi powiedział że to może być od broni skałkowej? ciekawy jest również kawałek tego metalu z wypustkami wygląda na stary komuś coś przypomina?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.