kampania wrześniowa Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Napisano 16 Sierpień 2016 Witam, mam taką oto skorupę pocisku ze zbitym zapalnikiem KZ40.Skorupa ma kaliber ok 37-43mm, zapalnik 37mm żelazne pierścienie wiodące i pusty smugacz, którego koniec jest pomalowany na czerwono. Proszę o pomoc w jego identyfikacji.
kampania wrześniowa Napisano 20 Sierpień 2016 Autor Napisano 20 Sierpień 2016 Pod spodem zapalnika nie wstawiłem fotek-nie jestem idiotą znam się na tym trochę. Fakt inne części też są upalone widocznie mnie źle zrozumiałeś.
Kriczer Napisano 20 Sierpień 2016 Napisano 20 Sierpień 2016 kóry został przez niego uruchomiony "No fakt, znasz się.
kampania wrześniowa Napisano 20 Sierpień 2016 Autor Napisano 20 Sierpień 2016 Nie czepiaj się literówek.
kampania wrześniowa Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Napisano 17 Sierpień 2016 Zapalnik jest dopasowany od innego pocisku, kóry został przez niego uruchomiony (ma zerwany gwint, jest upalony i część z której leciała iskra jest rozerwana)
kampania wrześniowa Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Napisano 17 Sierpień 2016 Pocisk z tego zapalnika posłużył niemcom do wysadzenia składu amunicji-mam też 5 innych tylko są porozrywane ten cudem wręcz przetrwał wybuch
Hebda Napisano 17 Sierpień 2016 Napisano 17 Sierpień 2016 część z której leciała iskra jest rozerwana"mein gott...
kampania wrześniowa Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Napisano 16 Sierpień 2016 Witam, mam taką oto skorupę pocisku ze zbitym zapalnikiem KZ40.Skorupa ma kaliber ok 37-43mm, zapalnik 37mm żelazne pierścienie wiodące i pusty smugacz, którego koniec jest pomalowany na czerwono. Proszę o pomoc w jego identyfikacji.
Pytanie
kampania wrześniowa
Witam, mam taką oto skorupę pocisku ze zbitym zapalnikiem KZ40.Skorupa ma kaliber ok 37-43mm, zapalnik 37mm żelazne pierścienie wiodące i pusty smugacz, którego koniec jest pomalowany na czerwono. Proszę o pomoc w jego identyfikacji.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.