Domingo Napisano 15 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2016 Z jednej strony Jezus a z drugiej Matka Boska tylko jaka ? Trzyma jakby pióro i napis który da się odczytać to prawdopodobnie BIRGI" dalej napis jest niewidoczny. Katalog Rewolińskiego nie chcę mi się załadować na komputerze stąd pytanie co to za medalik ? Z góry dziękuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domingo Napisano 15 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2016 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot2016 Napisano 15 Sierpień 2016 Share Napisano 15 Sierpień 2016 Może tu coś znajdziesz. http://myvimu.com/collection/1347-stare-medaliki?sort=name Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domingo Napisano 15 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2016 Przypomina medalik salvator mundi" z wieku XVII/XVIII lecz u mnie widnieje napis iesvs christi mis nobis" pod postacią Jezusa. Głęboko bity i prawdopodobnie z brązu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mondeo742 Napisano 15 Sierpień 2016 Share Napisano 15 Sierpień 2016 Poproś moda o przeniesienie do odpowiedniego działu.Albo zaraz będziesz miał kłódkę lub dołek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G.Stachu74 Napisano 16 Sierpień 2016 Share Napisano 16 Sierpień 2016 To nie Matka Boska tylko święta Brygida Szwedzka - założycielka Brygidek. Na medaliku z atrybutami: Książką, piórem i krucyfiksem. Medalik z XVIII wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domingo Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2016 Dzięki wielkie i przepraszam że napisalem nie w tym dziale, pozdrawiam ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 16 Sierpień 2016 Share Napisano 16 Sierpień 2016 Wątek przeniesiony do właściwego...proponuję zapoznać się z działami na Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.