kribmw Napisano 12 Sierpień 2016 Autor Napisano 12 Sierpień 2016 Witam jak w temacie trafiłem taką oto srebrną muchę z tarczką.Próba srebra 800.Na tarczce L II V.Trafiona na pobliskim poligonie ss.Brak jednego skrzydełka.Wymiary szer3 cm wys 2 cm.
bjar_1 Napisano 12 Sierpień 2016 Napisano 12 Sierpień 2016 Hm, zawiasek na szpilkę, a więc broszka? Może logo jakiegoś związku/stowarzyszenia pszczelarzy?
kribmw Napisano 12 Sierpień 2016 Autor Napisano 12 Sierpień 2016 Dokładnie bjar_1 pszczoła masz rację.Ogólnie wydaje mi się że ta tarczka nie była oryginalnie zamocowana na grzbiecie tej pszczoły zresztą i pszczoła i tarczka znalezione oddzielnie lecz w tym samym dołku fakt faktem że miała ślad po tej tarczce ale wydaje mi się że tarczka mogła być doklejona w epoce z jakiegoś sygnetu takie są moje domysły.
1000WATT Napisano 12 Sierpień 2016 Napisano 12 Sierpień 2016 ...no to już wiemy,że jest co najmniej druga taka sama.Nie mój wykop,ale też chciał bym wiedzieć :)Saluto!
Luftlander Napisano 12 Sierpień 2016 Napisano 12 Sierpień 2016 Odznaka LHV Landwirtschaftlicher Hauptverein.
kribmw Napisano 12 Sierpień 2016 Autor Napisano 12 Sierpień 2016 Dzięki Luftlander mógłbyś coś więcej napisać o tej odznace kto ja dostawał i za co?W necie nie ma za wiele informacji.
Pytanie
kribmw
Witam jak w temacie trafiłem taką oto srebrną muchę z tarczką.Próba srebra 800.Na tarczce L II V.Trafiona na pobliskim poligonie ss.Brak jednego skrzydełka.Wymiary szer3 cm wys 2 cm.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.