casjo Napisano 7 Sierpień 2016 Autor Napisano 7 Sierpień 2016 znaleziony na działce na mazowszu, na pozostałych powierzchniach też interesująco, ale mogłem wrzucić tylko jedną fotkę, ktoś może się wypowiedzieć?
wojtek1234321 Napisano 7 Sierpień 2016 Napisano 7 Sierpień 2016 Moim zdaniem to jakieś twardsze przerosty w tym kamieniu, bardziej miękkie się wykruszyły a twardsze pozostawiły trójwymiarowy wzór, no ostatecznie może to byc jakaś skamieniałość...
Erih Napisano 7 Sierpień 2016 Napisano 7 Sierpień 2016 Albo tak jak pisze Wojtek - żyłki twardego materiału w miękkiej otoczce, albo też np szkielety liliowców na przykład w piaskowcu. W sumie to samo, ale pochodzenia organicznego. Przydało by się lepsze zdjęcie - mniej tła, więcej kamyka.
casjo Napisano 7 Sierpień 2016 Autor Napisano 7 Sierpień 2016 Dzięki za odpowiedzi. Trochę lepsza(chyba)fota
casjo Napisano 7 Sierpień 2016 Autor Napisano 7 Sierpień 2016 Boczna powierzchnia. Ja widzę jakiegoś ludka (widocznego na poprz focie wskazującego dzidą czy czymś w tego stwora) ma się wyobraźnię;)
Erih Napisano 8 Sierpień 2016 Napisano 8 Sierpień 2016 Wyobraźnia wyobraźnią, ale wtręty wyglądają mi na organiczne.
Pytanie
casjo
znaleziony na działce na mazowszu, na pozostałych powierzchniach też interesująco, ale mogłem wrzucić tylko jedną fotkę, ktoś może się wypowiedzieć?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.