Miczowiec Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Napisano 25 Lipiec 2016 WitamProsiłbym o pomoc w identyfikacji niedawno znalezionego miedzianego paska. Posiada on wytłoczone symbole ozdobne i jest pokryty dość grubą warstwą patyny. Mi się skojarzył z miedzianą bransoletą, ale nie wiem czy to dobry trop.
Erih Napisano 25 Lipiec 2016 Napisano 25 Lipiec 2016 Więcej zdjęć plus linijka położona przy przedmiocie by się przydało. Ale jeżeli kwadratowy element przy prawej krawędzi zdjęcia to zapięcie, to pewnie bransoleta.
Miczowiec Napisano 26 Lipiec 2016 Autor Napisano 26 Lipiec 2016 Dzięki za podrzucone pomysły.Na zdjęciu wymiary rzeczonego paska.Zastanawiają mnie znaczki widoczne na najmniejszym z elementów, mogą to być litery z alfabetu innego niż łaciński? Czy raczej to tylko forma ozdoby?
Pytanie
Miczowiec
Witam
Prosiłbym o pomoc w identyfikacji niedawno znalezionego miedzianego paska. Posiada on wytłoczone symbole ozdobne i jest pokryty dość grubą warstwą patyny. Mi się skojarzył z miedzianą bransoletą, ale nie wiem czy to dobry trop.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.