killa12 Napisano 18 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2016 Witam, nazywam się Miłosz i jestem świeżakiem w tym gronie. Po pierwszych wypadach nazbierałem trochę łusek do mausera oraz pociski do niego ( pociski niewystrzelone, bez prochu, pochodzą z rozpadających się w rękach pełnych nabojów, prawdopodobnie są to SS) i Tutaj moje pytanie:Czy takie pociski w świetle prawa są legalne? Szukałem długo i podobnego zapytania nie znalazłem. Jeśli okazałyby się legalne, czy mogę je wyszlifować i osadzić w łuskach ze zbitymi spłonkami? Czy taka atrapa nieposiadająca w środku prochu i sprawnej" spłonki też będzie legalna? Przez nasze absurdalne prawo boje się aby przez rofeum" nie stać się kryminalistą.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 18 Lipiec 2016 Share Napisano 18 Lipiec 2016 3. Istotnymi częściami amunicji są: pociski wypełnione materiałami wybuchowymi, chemicznymi środkami obezwładniającymi lub zapalającymi albo innymi substancjami, których działanie zagraża życiu lub zdrowiu, spłonki inicjujące spalanie materiału miotającego i materiał miotający w postaci prochu strzelniczego."Pociski jak SS" z rdzeniem ołowianym,czy jakiekolwiek inne bez mas zapalających czy smugowych są legalne.Problem tylko w tym,że po skorodowanych sztukach bez oznaczeń kolorystycznych zwykle nie da się mieć pewności na 100% Już pominę fakt,że jak trafisz na wskaźnikowy czy zapalający z fosforem to szlifowanie" może się przykro skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Lipiec 2016 Share Napisano 18 Lipiec 2016 Ano może:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin★ Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 Jakby powiedział ,,dziękuję,, to gęby by nie wykrzywiło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 29 Wrzesień 2016 Share Napisano 29 Wrzesień 2016 A może szlifował i mu gębę wykrzywiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin★ Napisano 29 Wrzesień 2016 Share Napisano 29 Wrzesień 2016 :D pewno tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.