krupczenko Napisano 7 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2016 Witam! Mam pytanie do bardziej doświadczonych poszukiwaczy odnośnie tego, jaki wykrywacz wybrać. Interesuje mnie chodzenie na łąkach, polach, lasach i okolicach młynów, czy innych charakterytycznych budynków. Budżet jaki mam to około 1000/1200 zł. I teraz konkretne modele, które wpadły mi w oko to fisher f22 i fisher f11 i nie mogę się zdecydować na jeden z nich. Mógłby mi ktoś poradzić, czy opłaca się dopłacić te 300zł do f22, czy lepiej zakupić f11? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 12 Sierpień 2016 Share Napisano 12 Sierpień 2016 Jeżeli chcesz sprzęt na monety to kup sobie używanego Rutusa Optimę a jak na żelastwo i monety to kup Argo. Wiem że to 500-600zł więcej ale Polski sprzęt i serwis na miejscu. Znając życie pobiegasz z Fisherem 2 miesiące i będziesz chciał przesiadki na coś lepszego. Więc lepiej od razu kupić coś sensownego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diggerek Napisano 12 Sierpień 2016 Share Napisano 12 Sierpień 2016 Optimy nie kupi za 1200 zl. Z tych dwóch co wymieniles to lepiej dopłać do F22, lepsze parametry, wieksza cewka no i cyfrowa identyfikacja, brakuje tylko strojenia do gruntu tak jak w F44.Na początek Ci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Sierpień 2016 Share Napisano 12 Sierpień 2016 uzywana proxima i szlus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diggerek Napisano 13 Sierpień 2016 Share Napisano 13 Sierpień 2016 Proxima jak najbardziej, ale ja bym brał ze standartową cewką, wada to waga i zasilanie na 6 paluszków no i skomplikowane menu jak na pierwszy wykrywacz. Ale nie bedziesz żałować jak ją kupisz, dość głęboki sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.