Skocz do zawartości
  • 0

mosiężne pudełka na zapałki sprzedaż"

sidzok

Pytanie

Napisano
Witam dzisiaj byłem zwiedzić obóz auschwitz" i po zwiedzaniu bujnąłem się na miasto i wpadły mi w ręce takie ciekawe przedmioty na ciucholandzie:) Ktoś bardziej rozgarnięty powie mi coś więcej o tych przedmiotach? Nie wyglądają na masówkę z bazaru, według mnie oryginalne. Była w tych przedmiotach jeszcze jakaś łuska i taki kranik mosiężny, jak ktoś jest z Oświęcimia to mogę podać namiary na ten szmatex bo możliwe że coś jeszcze tam wyskoczy a ja niestety mam ponad 100km więc nie będę w ciemno jechał. Pani ze sklepu mi powiedziała, że co jakiś czas mają rzut przedmiotów domowych(różne graty itp). W temacie zaznaczyłem sprzedaż" żeby nikt mnie nie wyklinał jak za jakiś czas to puszczę w świat. Wszystko kupiłem po 3zł :D pozdrawiam

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej,
są to mosiężne pokrowce na zapałki(patrz: brass matchbox). Jeśli nabyte w riftszopie" to zakładam, że to może byc po jednym właścicielu. Koniec XIX wieku i początek XX wieku. Mnie wyglądają bardzo na oryginały. Ten z krzyżema napis Cambrai" a jak wiadomo była tam bitwa wiec proweniencja wojskowa. PAsowało by zobaczyć dokłądna fotke bicia (bo na jednym widze cos w ten deseń)

Polecam sprzedaż na ebay (DE lub UK) u nas nie bedzie zbyt wielkiego zainteresowania, bo to nie nasz kontekst". Cene szacuje na 10-30 GBP za sztukę. Puścił bym jako całość, lub przynajmniej nadmienił, że to komplet. Tak czy siak zrobiłeś dobry interes kupując to za 12 zł.
Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie