edison Napisano 7 Maj 2016 Autor Napisano 7 Maj 2016 Witam, odkryłem trochę drobiazgów w otoczeniu stopionego aluminium (prawdopodobnie pochodzenia lotniczego). Proszę o pomoc w identyfikacji.
edison Napisano 7 Maj 2016 Autor Napisano 7 Maj 2016 Dorzucam jeszcze jedno foto. Prawdopodobnie fragment lampy (bez szkła), płótno i jakieś śruby regulacyjne w pozostałości obudowy aluminiowej
rado3city Napisano 24 Maj 2016 Napisano 24 Maj 2016 Patrząc na sygnatury na łuskach obstawiam, że mógł być to Bell P-39 Airacobra. Takie łuski same wyszły przy szczątkach P-39 znalezionych ok. trzech tygodni temu koło lotniska w Pruszczu Gdańskim. Wiem, też że samolot musiał latać u Rosjan.
bjar_1 Napisano 8 Maj 2016 Napisano 8 Maj 2016 Łuski 12,7 x 99 Browning, więc latadło amerykańskie, używane albo przez Amerykanów, albo przez Rosjan.Jaki rejon Polski/okolice?
edison Napisano 8 Maj 2016 Autor Napisano 8 Maj 2016 Dziękuję bjar_1 za pomoc w identyfikacji. Szczątki znajdują się w okolicy mieleckiego lotniska. Operowały stamtąd od sierpnia 1944r. samoloty rosyjskie i amerykańskie. Będę szukał jakiś szczegółów, które powiedzą, jaki to typ samolotu.
Pytanie
edison
Witam, odkryłem trochę drobiazgów w otoczeniu stopionego aluminium (prawdopodobnie pochodzenia lotniczego). Proszę o pomoc w identyfikacji.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.