czarek100 Napisano 22 Kwiecień 2016 Napisano 22 Kwiecień 2016 Witam kiedyś trafiliśmy takie coś z kumplem i zastanawiamy się co to może być,nie mogliśmy tego wykopać i zostało w ziemi.Może ktoś już widział gdzieś takie części ?
czarek100 Napisano 24 Kwiecień 2016 Autor Napisano 24 Kwiecień 2016 Myślę że to jeden duży przedmiot,jest na pewno na dużej powierzchni,zrobiliśmy dwa wykopy żeby sprawdzić co to jest bo nic więcej się nie dało ,jest to na gruncie prywatnym i na większy wykop potrzebna będzie zgoda właściciela.Blisko tego wychodziły skrzynki na amunicję do działa pak 40
czarek100 Napisano 24 Kwiecień 2016 Autor Napisano 24 Kwiecień 2016 na ostatnim zdjęciu widać pod fiskarsem blachę z okrągłymi otworami więc na pewno nie lemiesz ,całość ciężka ani drgnie na dwie łopaty podważana,na 4 fotce fragment jakiejś ramy ze skrzynką przymocowaną od góry
Traper305 Napisano 24 Kwiecień 2016 Napisano 24 Kwiecień 2016 Np. 10,5 cm leichte Feldhaubitze 18 (10,5 cm leFH 18) posiadała lemiesz z otworami.Nie twierdzę, że dokopaliście się do takiego cacka, ale faktycznie bez całkowitego odkopania nigdy się nie dowiecie.Do dzieła (działa) panowie :)
czarny bocian Napisano 24 Kwiecień 2016 Napisano 24 Kwiecień 2016 według Ciebie to jeden duzy przedmiot , czy kilka ?
Traper305 Napisano 23 Kwiecień 2016 Napisano 23 Kwiecień 2016 Pewnie poniosła mnie wyobraźnia, ale mi te części przypominają lemiesz i zamek jakiejś armaty/haubicy?
Pytanie
czarek100
Witam kiedyś trafiliśmy takie coś z kumplem i zastanawiamy się co to może być,nie mogliśmy tego wykopać i zostało w ziemi.Może ktoś już widział gdzieś takie części ?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.