bandzior125 Napisano 17 Kwiecień 2016 Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Witam jakis miesiac temu kupilem X-terre wykrywacz bardzo fajny. Ale pojawił sie problem juz kiedys tak bylo ale po zresetowaniu wszytko wróciło do normy. Wiec tak dzis chodziłem po polu wszystko ładnie chodzilem na programie nr1 i nagle wykrywacz zaczał wariować na wyświetlaczu cały czas migają liczby i sygnalizuje równe dźwięki nawet leząc nie ruchowo cały czas daje o sobie znać. Resetowanie nic nie pomogło. Moze ktos z was mial taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 17 Kwiecień 2016 Share Napisano 17 Kwiecień 2016 sprawdz na innej cewce, bez cewki i poruszaj przyciskami na klawiaturze, może któryś cały czas jest wciśniety (taka wada teresek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Kwiecień 2016 Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Albo problem z klawiaturą, albo na płytce (PCB) pojawiły się w skutek wilgoci przewodzące wykwity soli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśny skrzat Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Miałem podobne objawy. U mnie przyczyną był urywający się kabel od gniazda. Działo to się do momentu aż odpadł całkiem. Po ponownym przylutowaniu działał jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Możliwe zakłócenia, miałem tak, że linia średniego napięcia paraliżowała terrę z odległości kilkuset metrów.Takie same objawy daje trefna klawiatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśny skrzat Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Tak jak pisał sza.man Możliwe zakłócenia" Skoro chodziłeś po polu, zakłócenia mógł spowodować włączony pastuch jeżeli był w pobliżu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior125 Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Najbliższe linie wysokiego napiecia były koło 2-3km. Przyciski nie sa powciskane a wilgoć raczej odpada. Wykrywacz nie byl jesczcze myty ani nie chodziłem z nim po deszczu czy cos. Cewki drugiej nie posiadam. Teraz jest ok ale to nie znaczy ze nie ma problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior125 Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Ale jeśli wyłączę wykrywacz z włączonym trybem identyfikacji znalezisk i potem go włączę to wykrywacz wariuje. I Musze wyłączyć ten tryb włączyć wykrywacz i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 a może ty masz włączony multiton 99 przejdź na inną ilość dzwieków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Mój magiczny kocioł z miksturą (równie magiczną) podpowiada mi, że w wykrywaczu zalęgły się złośliwe krasnoludki lub GRU zamontował w nim jakieś urządzenia rejestrująco-podsłuchowe.Jeśli nie wiadomo co się dzieje, to trzeba dać zarobić jakiemuś serwisowi i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.