Skocz do zawartości
  • 0

Stożek z 20-tką

marekb37

Pytanie

Napisano

Koledzy kompletnie nie wiem co to może być. Cyfra 20 sugeruje że to może odważnik. Ale nie, jego waga to 11 gram. Jakieś pomysły? Będę wdzięczny za każdą podpowiedż.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki garu23 za chęć pomocy. Jednak to stożek. A dokładnie stożek ścięty" Promienie podstaw R-7mm ,r-5mm wysokość h-9 mm. Tak w kwestii formalnej. Zakładam że żle widać to na zdjęciach. Proszę o dalszą pomoc.

Napisano

Koledzy kompletnie nie wiem co to może być. Cyfra 20 sugeruje że to może odważnik. Ale nie, jego waga to 11 gram. Jakieś pomysły? Będę wdzięczny za każdą podpowiedż.

Napisano
Nightmare777 ciekawa myśl. Poszedłem tym tropem, ale nic z tego. W archiwum znalazłem parę linków tyfusa dotyczących odważników monetarnych. Nic nie pasuje. Ale i tak gorące dzięki za zainteresowanie. Poza tym 11 gram, o ile to nie złoto, to musiałaby być naprawdę duża moneta.
Napisano
Dzięki kopijnik2 za wytłumaczenie. Jest to pewna jednostka wagi. Ok. Ale jeśli jest to odważnik monetarny jak przypuszcza Nightmare777 to do jakiej monety? Jakieś pomysły?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie