Skocz do zawartości
  • 0

pocisk smugowy flak37 mm?

allan

Pytanie

Napisano

Witam
mam prośbę o identyfikację maja hipoteza to ta jak w temacie postu ale w necie nie znalazłem czegoś podobnego.
Wymiary: długość 101mm, średnica korpusu ok. 37mm, średnica pierścienia wiodącego 38,4mm. Korpus podzielony jest na dwie komory, lita przegroda na wysokości pierścienia. W większej komorze znajdowały się resztki kartusza (wkładki) z lekkiego metalu, mniejsza komora stanowi wnętrze wkręconego w korpus elementu z zewnętrznym sześciokątnym kołnierzem.
pozdrawiam forum

PS Kocham te forumowe formularze, które nie dają ostrzeżenie, że nie zachowuję wpisanej treści.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
mam prośbę o identyfikację maja hipoteza to ta jak w temacie postu ale w necie nie znalazłem czegoś podobnego.
Wymiary: długość 101mm, średnica korpusu ok. 37mm, średnica pierścienia wiodącego 38,4mm. Korpus podzielony jest na dwie komory, lita przegroda na wysokości pierścienia. W większej komorze znajdowały się resztki kartusza (wkładki) z lekkiego metalu, mniejsza komora stanowi wnętrze wkręconego w korpus elementu z zewnętrznym sześciokątnym kołnierzem.
pozdrawiam forum

PS Kocham te forumowe formularze, które nie dają ostrzeżenie, że nie zachowuję wpisanej treści.

Napisano
Dziękuję, czyli Pak 37mm.
Tam, gdzie został znaleziony raczej spodziewałem się pozostałości po pociskach p.lot. Poszukałem w necie jeszcze raz i w GERMAN EXPLOSIVE ORDNANCE vol.2 str. 41 jest on też pokazany.Czy mam rozumieć, że 3.7 cm Sprgr.Patr. 18 umg. nie występował w wykonaniu dla Flak 37mm.
Mam jeszcze jedno pytanie czy jest to raczej popularne" znalezisko czy też nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie