Skocz do zawartości
  • 0

amortyzator podwozia z jakiego samolotu

Landszaft

Pytanie

Napisano

Mam problem. znalazłem ten oto amortyzator lotniczy o długości 60 cm. Amortyzator zniszczony widać 2 dziury prawdopodobnie po przestrzelinach tak że olej wyciekł i amortyzator się nie wysunął , choć rura wewnętrzna w dobrym stanie cała i trzyma ciśnienie . Samolot widać na takim podwoziu wylądował i blachy zewnętrzne są pokrzywione . na amortyzatorze były też 2 obejmy do trzymania prawdopodobnie przewodów , ale zgniły eren torfowej ziemi kwaśnej". Na tym terenie wyrzucono sporo zepsutych detali z lotniska po wojnie . Pytanie jak ktoś rozpozna z jakiego samolotu prawdopodobnie jest ten amortyzator ??

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć tylna amortyzatora, widać mocowanie oraz urwany przewód olejowy . No chyba że to nie amortyzator a siłownik hydrauliczny, bo nijak tego przypasować nie potrafię.

Napisano

znalazłem w bagnie resztki innego amortyzatora , nie wiem czy lotniczy czy samochodowy czy też nie coś hydraulicznego długość 40 cm obudowa zgniła tak że są tylko zakończenia z przodu i tyłu z mocowaniami , widać że rura wewnętrzna była chromowana , z grubszej strony wewnątrz jest sprężyna . Może ktoś będzie wiedział z czego to jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie