bufor10 Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Witam znalazłem taki nożyk i nie wiem co to takiego i z jakiego okresu lub do czego służył prosze o pomoc w identyfikacji Dł. 15 cm nie widze napisów na ostrzu
viator01 Napisano 1 Kwiecień 2016 Napisano 1 Kwiecień 2016 Na pewno nie bagnet, bo była to broń biała, która można było zamontować na broni palnej.
bufor10 Napisano 2 Kwiecień 2016 Autor Napisano 2 Kwiecień 2016 Tak znam definicje bagnetu ale dalej nie wie co to takiego , jest na forum ktoś kto mi pomoże , na tym foto witać wycięcie ,z góry dziękuje za info na temat
lysy452 Napisano 2 Kwiecień 2016 Napisano 2 Kwiecień 2016 z takiego wałka powstała rękojeść,obrobiono ja po czy rozcięto na środku i osadzono ostrze,samo ostrze może być zaadoptowane z bagnetu (noża) bądź również jest wytworzone z jakiegoś kawałka resoru.Podsumowując twój bayonet powstał w garażu ;-)
Pytanie
bufor10
Witam znalazłem taki nożyk i nie wiem co to takiego i z jakiego okresu lub do czego służył prosze o pomoc w identyfikacji
Dł. 15 cm nie widze napisów na ostrzu
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.