PAWEL*STRC Napisano 16 Marzec 2016 Autor Napisano 16 Marzec 2016 ak w temacie, trafiłem na skupie złomu przeglądając różne pierdoły na takie coś co zwróciło moją uwagę ze względu na bicie, do czego to mogło służyć? Pochodzenie raczej wojskowe
PAWEL*STRC Napisano 17 Marzec 2016 Autor Napisano 17 Marzec 2016 to poczytaj sobie o fabryce Cel Wilno kolego, lub zobacz na jakie przyrządy były tam wytwarzane
kolczyk96 Napisano 16 Marzec 2016 Napisano 16 Marzec 2016 To jest część elektryki. Może zakończenie uziemienia / tzw.bednarki/taśmy stalowej ocynkowanej zakopywanej w ziemi. A do tej części stalowej pewnie były podłączane uziemienia odbiorów. Ale jeżeli ta jasna część na zdjęciu jest z cynku, to może to być część uziemiemienia jakiejś radiostacji.Pozdrawiam!Marek.
PAWEL*STRC Napisano 16 Marzec 2016 Autor Napisano 16 Marzec 2016 ta jasna część to mosiądz ale może być to jakiś trop
Brobo Napisano 17 Marzec 2016 Napisano 17 Marzec 2016 Część bezpiecznika nożowego stosowanego m.in. w stacjach transformatorowych.http://www.google.pl/search?q=bezpiecznik+no%C5%BCowy&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiPzY_bo8fLAhXiFJoKHRG2DawQ_AUIBygB
PAWEL*STRC Napisano 17 Marzec 2016 Autor Napisano 17 Marzec 2016 czyli sądząc po biciu ma związek z jakąś elektryką" WP IIRP?
PAWEL*STRC Napisano 16 Marzec 2016 Autor Napisano 16 Marzec 2016 ak w temacie, trafiłem na skupie złomu przeglądając różne pierdoły na takie coś co zwróciło moją uwagę ze względu na bicie, do czego to mogło służyć? Pochodzenie raczej wojskowe
PAWEL*STRC Napisano 16 Marzec 2016 Autor Napisano 16 Marzec 2016 raczej nic z tych rzeczy na pewno nie nóż do szkła :P
Pytanie
PAWEL*STRC
ak w temacie, trafiłem na skupie złomu przeglądając różne pierdoły na takie coś co zwróciło moją uwagę ze względu na bicie, do czego to mogło służyć? Pochodzenie raczej wojskowe
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.