Liwiusz66 Napisano 10 Marzec 2016 Autor Napisano 10 Marzec 2016 Proszę o informację na temat żołnierzy widocznych na zdjęciu.
Luftlander Napisano 10 Marzec 2016 Napisano 10 Marzec 2016 Jako żywo... Kania, Baldini, Benedek, Haber, Chudej. Generalnie CK żołnierze.
Edmundo Napisano 11 Marzec 2016 Napisano 11 Marzec 2016 Do wypowiedzi Kolegi Luftlander dodam tylko że jest to modelowy przykład umundurowania i oporządzenia CK piechoty przed i w początkowym okresie I WŚ.
Rosenrot Napisano 11 Marzec 2016 Napisano 11 Marzec 2016 Moim zdaniem rok 1915, jedynym widocznym elementem zastępczym jest czekan z metalową rękojeścią widoczny na pasie u żołnierza po prawej. Ciekawe po co żołnierzowi na pierwszym planie z Mannlicherem M.90 dwa bagnety, jeden na karabinie a drugi przy pasie.
Liwiusz66 Napisano 11 Marzec 2016 Autor Napisano 11 Marzec 2016 Dzięki Panowie ….. Chciałem właściwie tylko uzyskać potwierdzenie, iż jest to CK i do tego piechota.Rosenrot ….. O ten czekan mi chodziło ….. wzbraniałem się przed nazywaniem go czekanem zastępczym, bo nie miałem dowodów, ale to zdjęcie teraz wiele wyjaśnia.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Pytanie
Liwiusz66
Proszę o informację na temat żołnierzy widocznych na zdjęciu.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.