straczek1988 Napisano 2 Marzec 2016 Autor Share Napisano 2 Marzec 2016 witam, proszę o jakieś informacje na temat herbu znajdującego się na pieczątce oraz jeśli to możliwe to jakieś datowanie, ogólnie wszelkie info, nawet najmniejsze bardzo mi pomoże. Pieczęć nie jest moja, dysponuje jedynie zdjęciami. z góry dziękuję za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 2 Marzec 2016 Autor Share Napisano 2 Marzec 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 2 Marzec 2016 Autor Share Napisano 2 Marzec 2016 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Wygląda na herb wspólny, pewnie małżeński.Jeden to zdaje się herb Rawicz, drugiego w herbarzu polskim nie znalazłem, trzebaby szukać pewnie we wschodnich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Co do datowania- myślę,że XVIIw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 2 Marzec 2016 Autor Share Napisano 2 Marzec 2016 herb Rawicz też rozpoznałem, z drugim właśnie mam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Poszukaj w litewskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Herbarz nie rozróżnia herbów polskich i litewskich, w pewnym uproszczeniu, były wspólne.Herb wygląda na książęcy (widać coś jakby mitrę książęcą obok korony nad Rawiczem) Korybut Mikulicz (wg Chrząńskiego).Link pewnie się nie wklei, (trzeba ewent. skopiować do paska przeglądarki)http://pl.wikipedia.org/wiki/Korybut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 A temu brakuje poprzeczkihttp://herby.strefa.pl//str/o.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.