Skocz do zawartości
  • 0

Wpinki przypinki

Marcin$$$$

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 i 2 to bardzo delikatne miedziane ozdobne elementy może na czapkę natomiast 3 jest dość twardym materiałem i 3 kojarzy mi się raczej z logo jakiegoś rodzaju wojsk np łączność lub coś w tym stylu.
Napisano
Tzw. klamry kostiumowe były często produkowane z cienkiej blachy mosiężnej, ponieważ nie przenosiły dużych obciążeń, a były raczej ozdobami. W zasadzie nawet rozmiary pierwszego elementu i jego konstrukcja wskazują, że może być to część takiej klamry, albo jakiejś ozdoby - np. do włosów. Spróbuj zrobić pojedynczo dobre zdjęcia każdego elementu z obu stron. W trzecim ja nie widzę nic, co mogłoby wskazywać na łączność lub coś podobnego, a zastanawia mnie ta szczelina, która w przypince prawdopodobnie by nie występowała.
Napisano

Trzeci, dolny element to połówka, jedna część klamerki do paska. Drugi element tego zapięcia był prawie identyczny tylko to wycięcie miał od góry, zapinało się w sposób taki, że te wycięcia zachodziły" na siebie, jedno z góry, drugie z dołu.
W taki sam sposób jak w załączonym przykładzie, chociaż te elementy całkiem inaczej wyglądają, ale sposób zapięcia identyczny.

https://www.tkaniny.net/24-500277-851_zapięcie-do-gumowego-paska-classic-851.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie