wojtek1234321 Napisano 16 Luty 2016 Napisano 16 Luty 2016 A te scyzoryki" na pierwszym zdjęciu to obydwie strony jednakowe? Może to się jakoś otwiera bo na dole w węższej części widać nit, jakby można to było otwierać.Firma produkowała narzędzia hirurgiczne, ale googlarka" również sugeruje że produkowała/produkuje narzędzia do manicure to może również i fryzjerskie, może to jakieś pozostałości po warsztacie" wędrownego cyrulika/golibrody?
mrozik888 Napisano 16 Luty 2016 Autor Napisano 16 Luty 2016 Nikt nic? Ogólnie oprócz tych rzeczy ze zdjęć to znalazłem razem z nimi jeszcze kilka skalpeli oraz brzytew również z oznaczeniami VM". A wszystko to było chyba w drewnianej skrzynce (zostały z niej tylko drzazgi) oraz tabliczka z oznaczeniem VM". Najbardziej ciekawi mnie do czego służyły te przyrządy ze zdjęć.
wojtek1234321 Napisano 16 Luty 2016 Napisano 16 Luty 2016 Takier wyniki oddało" Google po wpisaniu vitry freres", bo taki napis widnieje chyba na ty przyrządzie".http://www.google.pl/search?q=vitry+freres&hl=pl&gbv=2&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjeks7O8fzKAhVpMJoKHcQxBSwQ_AUIBQ
viator01 Napisano 16 Luty 2016 Napisano 16 Luty 2016 Firma produkowała narzędzia chirurgiczne, ale brak mi wyobraźni, by stwierdzić do czego te rzeczy ze zdjęć mogły służyć.
Pytanie
mrozik888
Proszę o identyfikację.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.