horzak Napisano 10 Luty 2016 Autor Napisano 10 Luty 2016 Taka piateczka mało widoczna i nieapetyczna .:)
horzak Napisano 10 Luty 2016 Autor Napisano 10 Luty 2016 A tu po wyczyszczeniu :)Efekt jeszcze nie końcowy.
MrV Napisano 11 Luty 2016 Napisano 11 Luty 2016 Elektroliza? W jakich warunkach? Pytam z ciekawości: elektrolit/napięcie i natężenie.
horzak Napisano 11 Luty 2016 Autor Napisano 11 Luty 2016 Nic z tych rzeczy :) Oliwka szmatka i woda utleniona 3 % :)
viator01 Napisano 11 Luty 2016 Napisano 11 Luty 2016 MrV z tych, co oliwkę dają do sałatki, a wodę utlenioną na włosy :)
viator01 Napisano 11 Luty 2016 Napisano 11 Luty 2016 Nie. Kolega rzeczywiście sceptycznie do oliwki podchodzi.
horzak Napisano 11 Luty 2016 Autor Napisano 11 Luty 2016 ŻE niby Ja za bardzo w nią wierze czy chodzi o kolege MrV ?
viator01 Napisano 11 Luty 2016 Napisano 11 Luty 2016 Ja stosuję z powodzeniem. Uważam, że to jest akurat niezły przykład skuteczności takich metod, oczywiście dobranych odpowiednio do stanu monety.
horzak Napisano 11 Luty 2016 Autor Napisano 11 Luty 2016 Jak widać moneta nie jest super stanu i na dodatek te peknięcie ...ale do kolekcji pasuje i jak widać nie jest źle .
MrV Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 Viator, zawsze byłem przekonany, że Twoje wypowiedzi są nieco bardziej konstruktywne. Dobrze jednak wiedzieć na przyszłość. Przy okazji lekcja wyciągnięta, nadtlenek, szczególnie ten 3%, nabiera mocy w obecności oliwy/oliwki. Bez niej nie byłoby żadnej mocy.Nie jestem sceptykiem względem oliwy z oliwek, czy innych olejów, ale grynszpanu to nie rozpuszcza, jedynie zmiękcza strukturę powstałą z piasku i części spławialnych wkomponowanych w tlenki pokrywające monetę. Poza tym jak już wspomniałem kiedyś, Viator zapewne się doczytał, że oliwa z oliwek ma odczyn kwaśny. Chyba, że cały czas piszemy o oliwce dla dzieci. Każdy może sobie marynować monety w czym tam lubi. Wracajac do tematu to przyznaję, że efekt wyszedł rewelacyjny, jednak nadal twierdzę, że więcej w tym udziału nadtlenku niż oliwy.
fidzir Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 wg mnie,to napewno nie jest efekt ingerencji oliwka i woda utlenioną,jak dla mnie to ewidentna elektroliza,ale moze sie myle...ani oliwa,ani woda utleniona nie usunela by calkiem patyny...
viator01 Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 MrVA co tu konserwatywnie można było dodać? Kolega się pochwalił, uzyskał dobry efekt i już.Byłem przekonany po Twoich wypowiedziach, że jesteś sceptyczny wobec oliwki. Zresztą ja też uważam, że nie zawsze ona zadziała, ale do osadów jest niezła. Kwaśny odczyn (jednak raczej lekko w porównaniu z innymi specyfikami) to nic w porównaniu z kwaskiem cytrynowym itp. Jeśli Cię uraziłem, to przepraszam. Nie było to moim celem. Tak sobie tylko pomyślałem, że skoro to nie forum przedsiębiorców pogrzebowych, to warto się pochylić nad sukcesem kolegi i się udało. A Twój ostatni komentarz wg mnie jest bardzo trafny i cenny dla kolegów, którzy zaczynają.
horzak Napisano 12 Luty 2016 Autor Napisano 12 Luty 2016 Jakby była to elektroliza to bym napisał że to wynik elektrolizy -,- 3 dni ją czyściłem . Woda utleniona + oliwa z oliwek i taki efekt....ot tyle.
bors74 Napisano 12 Marzec 2016 Napisano 12 Marzec 2016 Jak długo moczyłeś ogólnie w wodzie utlenionej??
horzak Napisano 14 Marzec 2016 Autor Napisano 14 Marzec 2016 3-5 min i wycierałem na sucho i tak kilka razy po pare min na przemian z oliwką z oliwek .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.