atego Napisano 7 Luty 2016 Autor Share Napisano 7 Luty 2016 Chciałem zapytać o zdanie... Czy hamulec wylotowy z kawałkiem lufy (0.5m) to podchodzi pod ustawę? To jest istotna część broni? :) Można się z takim czymś pokazać" w necie bez obawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 To chyba nie ta ustawaW rozumieniu ustawy bronią palną jest każda przenośna broń lufowa, która miota, jest przeznaczona do miotania lub może być przystosowana do miotania jednego lub większej liczby pocisków lub substancji w wyniku działania materiału miotającego."Czołgi nie są chyba przenośną bronią lufową :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Inaczej. Hamulec wylotowy z kawałkiem lufy(o ile nie posiada ten kawałek lufy komory nabojowej) w myśl ustawy o BiA nie jest istotną częścią broni.A cołk?No cóż , może nie przenośny ale przejezdny czy inny. Można o nim dyskutować i prorok by pewnie pociągnął temate na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugielata.:DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Równie dobrze bazooka na ziamnioki też podpada bo-ma lufę-miota jeden lub więcej ziemnioków-jest materiał miotający jak dezodorant,gaz do zapalniczek itpa zamiast kartofla może wszystko łącznie z mołotowami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Nie fizjologuj. Donaldówka już była. :D ja się zastanawiam czy to to http://allegro.pl/armata-pak40-75mm-tygrys-hetze-oslabiacz-odrzutu-i5968672120.html#thumb/2Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Może mieć do 0,5m. Brawo panie inspektorze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atego Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 Nieee, to nie ten kawałek :)Mój kawałek pochodzi z IS-2 lub z ISU-122Kupiłem kiedyś, chciałem zrobić stolik...Ale już nie mam jak..Miałem wątpliwości czy to istotna część broni czy nie..Ustawa w sumie mówi o lufie z komorą, ale słyszałem że różnie to bywa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.