wojtek1234321 Napisano 2 Luty 2016 Napisano 2 Luty 2016 Tu coś piszą na tem temat, jest nawet podobny krążek" na zdjęciu.http://de.wikipedia.org/wiki/Bremer_WappenPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:25 02-02-2016
czarnamamba Napisano 2 Luty 2016 Autor Napisano 2 Luty 2016 Dzięki Wojtek, to z wiki widziałem już przed założeniem tematu.
viator01 Napisano 2 Luty 2016 Napisano 2 Luty 2016 Na odwrocie wszystko chyba napisane. To jakiś medal pamiątkowy przedstawiający pieczęć miejską, na odwrocie zapis, kiedy była stosowana.
czarnamamba Napisano 2 Luty 2016 Autor Napisano 2 Luty 2016 Dzięki viator, od przetłumaczenia rewersu zacząłem. Bardziej interesuje mnie kto dostawał, za co, jaki nakład. Tych informacji nie znalazłem.
viator01 Napisano 3 Luty 2016 Napisano 3 Luty 2016 Jeśli to medal pamiątkowy / okolicznościowy (a na to wygląda - bo sporo było takich w różnych niemieckich miastach), to trudno znaleźć jakiekolwiek informacje o nakładzie. W necie w każdym razie znalazłem tylko raz ślad sprzedaży takiego, więc chyba niewiele. Sądzę, że nie był nadawany za coś konkretnego.
Pytanie
czarnamamba
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.