Skocz do zawartości
  • 0

Srebrny imbryk, znakowanie

johnus31

Pytanie

Napisano

Witam, ciężko znaleźć w internecie takie oznakowanie srebra. Przy nr 1 widoczna jest głowa, przy nr 2 jest również głowa, lecz po lewej jej stronie widnieje literka W", a po prawej jej stronie jest cyfra 3". Przy cyferce nr 3, którą oznaczyłem na zdjęciu, jest symbol a w nim (nie widoczny na zdjęciu ale pod lupą już tak)literka S" lub B". Jest ona w samym środku znaku. Czy ktoś może mi powiedzieć jakiego producenta jest to bibelot? Pozdrawiam!

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ciężko znaleźć w internecie takie oznakowanie srebra. Przy nr 1 widoczna jest głowa, przy nr 2 jest również głowa, lecz po lewej jej stronie widnieje literka W", a po prawej jej stronie jest cyfra 3". Przy cyferce nr 3, którą oznaczyłem na zdjęciu, jest symbol a w nim (nie widoczny na zdjęciu ale pod lupą już tak)literka S" lub B". Jest ona w samym środku znaku. Czy ktoś może mi powiedzieć jakiego producenta jest to bibelot? Pozdrawiam!

Napisano
cechy probiercze polskie z lat 1963-1986
http://www.jubilerinfo.pl/tabela-polskich-cech-probierczych-obowiazujacych-w-latach-1963-1986/
dla takich lat pewnie trzeba szukać
Napisano
Tak, też trafiłem na ten artykuł, a symbol w środku? Gdzieś widziałem że podobne oznaczenie miał Warmet, ale też trafiłem na informację że jego symbolem było coś innego. Także sam już nie wiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie