memas Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Napisano 31 Styczeń 2016 Czołem, znalezione w lesie. W dole było tego mnóstwo, firmę odnalazłem, jednak interesuje mnie ten orzeł. Przypomina trochę orły Śląskie, ale to chyba nie to. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.Memek
viator01 Napisano 31 Styczeń 2016 Napisano 31 Styczeń 2016 Chyba poniżej na zdjęciu masz napisane. W necie nie ma odpowiedzi? Google nie działa?Może daj lepsze zdjęcie przynajmniej.
memas Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Napisano 31 Styczeń 2016 Poniżej na zdjęciu jest tylko nazwa firmy. Google dziala, ale nie ma tam nic n.t. tego dla kogo mogloby by to być wykonane.
viator01 Napisano 31 Styczeń 2016 Napisano 31 Styczeń 2016 Johann Haviland z Bawarii - to chyba niemiecka firma. Poniżej logo jest data produkcji. Wystarczyłoby w necie wpisać pewnie nazwę firmy i pojawiłyby się jej produkty.Ten orzeł to godło Niemiec. Podobne znajdziesz tutaj.http://www.thepirateslair.com/international-naval-china-and-tableware-of-the-world/4-german-military-navy-kriegsmarine-waffenamt-reichwaffenamt-ordinance-stamps.html
memas Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Napisano 31 Styczeń 2016 Dzięki, podejrzewałem inne pochodzenie i znaczenie orła. Przepraszam więc za fatygę
Pytanie
memas
Czołem, znalezione w lesie. W dole było tego mnóstwo, firmę odnalazłem, jednak interesuje mnie ten orzeł. Przypomina trochę orły Śląskie, ale to chyba nie to. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Memek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.