ammuratow Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2016 Witam,Cz znają Koledzy jeszcze jakieś pozycje książkowe związane z powyższym tematem?Ja czytałem:Philip K.Dick -Człowiek z Wysokiego ZamkuRobert Harris - VaterlandPeter Tsouras - Wojna na Pacyfiku: historia alternatywnaPiotr Zychowicz - Pakt Ribbentrop-Becki cykl Marcina Ciszewskiego, ale to już bardziej SF.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2016 Share Napisano 22 Styczeń 2016 Masz jeszcze, np Wolskiego z Wallenrodem" i np nestora Parowskiego z Burzą"Dużo więcej jest anglojęzycznych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2016 Dzięki! Będę miał co czytać:)Tak nawiasem mówiąc książka Vaterland" bardzo dobra. Szkoda, że film (Rutger Hauer) dużo słabszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2016 Share Napisano 22 Styczeń 2016 Masz jeszcze, ale tego nie czytałem np - Pacyński Wrzesień"- Spychalskiego Krzyżacki poker", ale to inna bajka- Langenfeld Czerwona ofensywa" i KontRewolucja"- Wolski Alterland"- Wolff Operacja Pętla"- Bukowski Obiekt R/W0036"itpitd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 22 Styczeń 2016 Share Napisano 22 Styczeń 2016 a z filmów to Ambassada";) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8oob Napisano 25 Styczeń 2016 Share Napisano 25 Styczeń 2016 - Langenfeld Czerwona ofensywa" i KontRewolucja" ostatni tom tej trylogii to Plan Andersa".Btw.Myślę że popularnośćtego tematu wynika niestety z naszej dużej traumy spowodowanej głównie przez zdradę zachodu".Polecam ciekawą analizę Rafała ZiemkiewiczaJakie wspaniałe samobójstwo" i nie jest to niestety lektura SF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2016 Dziękuje wszystkim Kolegom za cenne informacje.PozdrawiamArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.