Einherjer Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Napisano 20 Styczeń 2016 Witam.Jak w tytule.Cóż my to na tym magazynku mamy?Oksyda?Jakaś specjalna farba?Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 21 Styczeń 2016 Napisano 21 Styczeń 2016 Według mnie farba piecowa, choć niektórzy dali by sobie rękę odciąć, że to gruba warstwa oksydy.
Einherjer Napisano 21 Styczeń 2016 Autor Napisano 21 Styczeń 2016 Widziałeś wątek na PS widzę.Jestem podobnego zdania, że to nie jest oksyda.
vis1939 Napisano 21 Styczeń 2016 Napisano 21 Styczeń 2016 Czarna farba piecowa faktycznie wygląda niemal identycznie jak gruba oksyda,jednak nie pasują mi jej wybitnie ie farbiane" właściwości - nawet jak na trwalszą piecówe.Stąd też bardziej skłaniałem się zawsze do oksydy,ale ręki na pewno bym za to nie dał...:)Niemieckie magazynki do np:g43 czy stg były często w takim lakierze ala piecowym i jednak inaczej się toto zachowuje.
jarat88 Napisano 21 Styczeń 2016 Napisano 21 Styczeń 2016 Oksyda pod wplywem kwasu schodzi.. a farba raczej nie... dobrze prawie? Nie wiem jak jest z piecowka. Moze to jest odpowiedz
Baron Rojo Napisano 21 Styczeń 2016 Napisano 21 Styczeń 2016 Farba piecowa. Przed natryskiem były jeszcze fosfatowane. Przynajmniej te produkowane w kraju.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.