Witam, Dodaje zdjęcia pierścienia, po przeglądnięciu zdjęć setek replik i niepewnych oryginałów, mój odróżnia się kunsztem wykonania, szczegółowością i zdecydowanie nie jest odlewem. Na tle run - emalia czarna. Napisy w środku wyraźne: P.16(lub 9.16 - może dot próby srebra?). Geldern lub Seldern 21.12.44. H. Himmler."
Dodam iż pierścień pochodzi z bardzo wiarygodnych źródeł (przeleżał w domu pewnej rodziny od wojny).
Proszę bardzo o pomoc w określeniu oryginalności. Mam go już od paru lat - ostatnio sobie o nim przypomniałam i postanowiłam sprawdzić co posiadam :)
Pytanie
VidensVere
Witam,
Dodaje zdjęcia pierścienia, po przeglądnięciu zdjęć setek replik i niepewnych oryginałów, mój odróżnia się kunsztem wykonania, szczegółowością i zdecydowanie nie jest odlewem.
Na tle run - emalia czarna. Napisy w środku wyraźne: P.16(lub 9.16 - może dot próby srebra?). Geldern lub Seldern 21.12.44. H. Himmler."
Dodam iż pierścień pochodzi z bardzo wiarygodnych źródeł (przeleżał w domu pewnej rodziny od wojny).
Proszę bardzo o pomoc w określeniu oryginalności. Mam go już od paru lat - ostatnio sobie o nim przypomniałam i postanowiłam sprawdzić co posiadam :)
Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.