Skocz do zawartości
  • 0

Symbol na łusce od naboju .22LR

biniurts

Pytanie

Napisano

tak jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć co oznacza ten symbol, na stronie municion.org jest tylko taka informacja: logo mira, SK Jagd- und Sportmunitions GmbH para Lapua (wyprodukowane przez niemiecka firmę SK dla fińskiej firmy Lapua) oraz producent niemiecko-fiński.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
widziałem maila od Ciebie, ale odpowiedź typu: chyba" jest to widok przez celownik za dużo mi to nie mówi. Ja chciałbym się dowiedzieć np. jaka firma tak znakuje lub co oznacza ten symbol. Znalazłem informację, że to jest amunicja wysokiej jakości Center-x fińskiej firmy Lapua, tylko że chciałbym się o tym upewnić.
Napisano

tak jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć co oznacza ten symbol, na stronie municion.org jest tylko taka informacja: logo mira, SK Jagd- und Sportmunitions GmbH para Lapua (wyprodukowane przez niemiecka firmę SK dla fińskiej firmy Lapua) oraz producent niemiecko-fiński.

Napisano
Chciałbyś wiedzieć jaka firma - a przecież kolega napisał nazwę i lokalizację. Lapua to miejscowość a nie firma. Jeśli chodzi o logo firmy, to nie zawsze jest to łatwa do uzyskania informacja, a często nawet w samej firmie nie ma takich informacji.
Możesz ewentualnie wysłać pytanie do samej firmy
http://www.sk-ammunition.com/en/company/history.html
Napisano
W zasadzie to się źle wyraziłem - teraz słowo Lapua już nie stanowi nazwy firmy, bo zmieniona została na Nammo Schönebeck GmbH (wcześniej Lapua GmbH, a jeszcze wcześniej SK Jagd- und Spormunitions GmbH).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie