Skocz do zawartości

Ładowarka nc-1000-problem

gregoryzet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem ostatnio ładowarkę z bateriami czarnymi Enellop Pro 2550 r6. trochę pochodziłem i dałem do ładowania.
Ładowałem zalecanym prądem 700 czyli 1/4 tak jak zaleca producent ładowarki. Po ponad półtora godziny ładowarka oznajmiła FULL ale baterie naładowały się od 1347 do 1450mha.
nie rozumiem tego , nowe baterie a niby mają pojemność 2550 mha. Czyżby mi sprzedali jakieś używane.
Pozdrawiam Grzegorz

A tak w ogóle Życzę całej załodze Odkrywcy dużych nakładów jak również eksploratorom najlepszych fantów w Nowym roku 2016roku.

Dzięki Woytas za szybką odpowiedź , no to chyba wszystko jasne, 13 lat nie pisałem na forum choć czytałem często a wydaje mi się jakbym Cię znał od zawsze, jak również Bociana za karteczki u innych i Van Wordena , Bjara i innych. Dla was pełny szacun.

To nie są akumulatorki jak dawniej kiedy trzeba było je kilkakrotnie naładować do pełna i rozładować aby osiągnęły pełna sprawność. Nie posiadają tzw efektu pamięci, można je doładowywać w dowolnym momencie, a cechą charakterystyczną jest bardzo mała strata energii w stosunku do czasu. Jeżeli nie zastosowałeś procedury „test” to ładowarka najpewniej pokazała Ci ilość doładowanej energii.

W moich białych enelopach tak było. Też nie mają pamięci ale na start nie szło ich do pełna załadować.
A po za tym nie rozładowałeś ich chyba do zera i pokazało ile wcisnąłeś" do nich prądu.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 10:40 01-01-2016

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie