gregoryzet Napisano 31 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2015 Witam zakupiłem ostatnio ładowarkę z bateriami czarnymi Enellop Pro 2550 r6. trochę pochodziłem i dałem do ładowania.Ładowałem zalecanym prądem 700 czyli 1/4 tak jak zaleca producent ładowarki. Po ponad półtora godziny ładowarka oznajmiła FULL ale baterie naładowały się od 1347 do 1450mha.nie rozumiem tego , nowe baterie a niby mają pojemność 2550 mha. Czyżby mi sprzedali jakieś używane.Pozdrawiam GrzegorzA tak w ogóle Życzę całej załodze Odkrywcy dużych nakładów jak również eksploratorom najlepszych fantów w Nowym roku 2016roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Styczeń 2016 Share Napisano 1 Styczeń 2016 Akumulatory po kilku ładowaniach osiągąją maksymalną pojemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregoryzet Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2016 Dzięki Woytas za szybką odpowiedź , no to chyba wszystko jasne, 13 lat nie pisałem na forum choć czytałem często a wydaje mi się jakbym Cię znał od zawsze, jak również Bociana za karteczki u innych i Van Wordena , Bjara i innych. Dla was pełny szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec Napisano 1 Styczeń 2016 Share Napisano 1 Styczeń 2016 To nie są akumulatorki jak dawniej kiedy trzeba było je kilkakrotnie naładować do pełna i rozładować aby osiągnęły pełna sprawność. Nie posiadają tzw efektu pamięci, można je doładowywać w dowolnym momencie, a cechą charakterystyczną jest bardzo mała strata energii w stosunku do czasu. Jeżeli nie zastosowałeś procedury „test” to ładowarka najpewniej pokazała Ci ilość doładowanej energii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Styczeń 2016 Share Napisano 1 Styczeń 2016 W moich białych enelopach tak było. Też nie mają pamięci ale na start nie szło ich do pełna załadować.A po za tym nie rozładowałeś ich chyba do zera i pokazało ile wcisnąłeś" do nich prądu.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 10:40 01-01-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregoryzet Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2016 Nie, nie rozładowałem ich , dziękuję za odpowiedziPozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 1 Styczeń 2016 Share Napisano 1 Styczeń 2016 te akumulatorki sa wstępnie naładowane zazwyczaj mają 2/3 stanu tak jak podpowiedział woytas. Jak chcesz sprawdzić te aku to je włóż do slotów, funkcją MODE ustaw TEST i po kilkuastu godzinach otrzymasz odczyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregoryzet Napisano 2 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2016 Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.