tomek64 Napisano 29 Grudzień 2015 Autor Napisano 29 Grudzień 2015 dzień dobry :)Proszę o rzeczowe argumenty za sensem zamiany Tesoro Ciboli na Deusa XP ( z cewką 22 cm ). Z Cibolą chodzę od 5 lat, wbrew jej jednotonowości odróżniam sygnały na np. łuski od sygnałów na kule ołowiane, nie narzekam na wzbudzanie pod liniami wys. napięcia ani na głębokość. Zatem - czy taka zamiana przyniesie coś istotnego oprócz znacznie bardziej skomplikowanego sprzętu i wydania min. 2500 zł ? pzdr
marrio Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 deus wzbudza się pod liniam wys napięcia .
Raned Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Deus to jeden z najmniej wzbudzających się wykrywaczy pod liniami WN dzięki możliwości zmiany częstotliwości.
tomek64 Napisano 29 Grudzień 2015 Autor Napisano 29 Grudzień 2015 dziekuję panie Raned za wtrącenie się do tematu i chciałbym od Pana -jako użytkownika obu marek jakichś porównań, argumentów za i przeciw takiej zmianie - co mi da zamiana Ciboli na Deusa, pozdrawiam
Raned Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Deus jest bezprzewodowy, lżejszy, szybszy, bardziej uniwersalny, nowoczesny i rozwojowy, skuteczny itd.Cibola prosta, skuteczna i sporo tańsza.
gregoryzet Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Zgadzam się deus jest bardzo dobrym wykrywaczem ale np. nie dla mnie. Dlaczego bo trzeba ładować tam kilka rzeczy a ja jeżdżąc na duklę na dłuższy czas i chodząc po dwa dni w jedną stronę byłbym uwalony. Ja używam Tesoro , jeśli chcesz kup Tejona jest najgłębszy i nie ma co porównywać z cibolą, taka jest moja opinia. Sam piszesz że poznałeś Cibolę więc nie będziesz miał problemu z Tejonem a na pewno będziesz zadowolony.
gregoryzet Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Chciałbym się zapytać moderatorów o to dlaczego jeśli koledze odpisałem polecając wykrywacz nie jest to wklejone. Jak widać chyba na tym forum nie można mieć swojego zdania, są tylko wklejane rzeczy które wam pasują czy o co chodzi.
tyfus Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 gregoryzet... kolejny z pretensjami bez większego uzasadnienia bo mojsza musi być najmojszejsza...http://odkrywca.pl/prosba-do-moderatora-poradnik-dla-usera,685108.html#685108a czy ty myślisz, że Moderator waruje 48 na 24 godziny przy kompie i na dodatek jest w każdym dziale na Forum, tak aby każdy user czuł się zadowolony natychmiast jak napisze?uważasz, że my nie jesteśmy ludźmi, nie mamy swoich spraw, swoich rodzin, swoich domów i swoich obowiązków?masz problem? napisz do nos"... jak w linku...
gregoryzet Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Przepraszam moderatorów , wiem że forum to forum a rodzina najważniejsza. Pozdrawiam
piuro Napisano 8 Styczeń 2016 Napisano 8 Styczeń 2016 cibola lubi żelazo,ale drobnice tez lubi,ale zelastwo jest denerwujące, deus bardzo dobry wykrywacz ,wiec kupuj bez zastanowienia,znajomi maja i widze co ciągną deusem
piuro Napisano 8 Styczeń 2016 Napisano 8 Styczeń 2016 aha i deusem siegniesz głebiej,głebokie ustrojstwo
IdeL Napisano 9 Styczeń 2016 Napisano 9 Styczeń 2016 W wątku mowa jest też o Tejonie. Poza tym, zwyczajnie ciekaw jestem, jakie masz doświadczenie z Cibolą i Deusem, że tak twardo twierdzisz, iż jest głębszy". Ja tego nie wiem, bo nigdy w rękach Deusa nie miałem i mam prawo spytać. Miałem tylko XP GMP v.4 i ten faktycznie jest skuteczniejszy.Tym bardziej, że wątek niżej wypowiadasz się na temat fisherów, twierdząc, iż F44 jest tak samo skutecznym detektorem jak F70 (co jest po prostu nieprawdą).
piuro Napisano 9 Styczeń 2016 Napisano 9 Styczeń 2016 panie mądry....co tu udowadniac ze cibola plytsza od deusa....koń by sie uśmial
piuro Napisano 9 Styczeń 2016 Napisano 9 Styczeń 2016 temat dotyczy ciboli tak wiec trzymam sie tematuPan zjeżdza w mądrości bo to bo tamto.......
piuro Napisano 9 Styczeń 2016 Napisano 9 Styczeń 2016 he he deus maszynka nowoczesna i na najwyzszym poziomie a cibola nie powiem skuteczna,wlonczasz i szukasz ,ale to nie ta liga,cibola to epoka - zlom łyka i lubi tlenek żelaza i te dzwięki buczy na pół wioski,no chyba że dasz wate na glosnik, albo słuchawki na sprężynie i sie zaplonczesz przy kucaniu heh,komedia panie...
piuro Napisano 9 Styczeń 2016 Napisano 9 Styczeń 2016 aha to temat z cibola a nie z fisherem, coś Pan na emocje Pan włazisz?
tomek64 Napisano 10 Styczeń 2016 Autor Napisano 10 Styczeń 2016 moja Cibola przestaje reagować na gwoździe i drobne żelastwo dokładnie przy nastawieniu pokrętła na iron , a duże żelazo rozpoznaję po specyficznym sygnale i takich sygnałów nie kopię :)Obecnie pojawiła się możliwość kupienia od kolegi Tejona i zastanawiam się czy wziąć Deusa czy właśnie Tejona. Trochę się obawiam w Deusie tej mnogości ustawień, a Cibolę znam jak własną kieszeń...
marrio Napisano 12 Styczeń 2016 Napisano 12 Styczeń 2016 Tomek , powiedz mi czy rozróżniasz w Ciboli wysoki to ton na żelazo i średni płynny na kolor . ewentualnie czy wiesz jak zrobić , żeby te dzwięki rozróżniać ?
tomek64 Napisano 12 Styczeń 2016 Autor Napisano 12 Styczeń 2016 cześć, nie wiem czy używasz słuchawek, ponieważ bez nich wszystkie tony Ciboli wydają się jednakowe.Ja szukam tylko w słuchawkach i Cibola żelazo sygnalizuje takimi ozmytymi " tonami, łuski i inne mosiężne przedmioty głębokim dźwięcznym sygnałem, ołów takim przytłumionym" ale również pełnym dźwiękiem. Żaden opis tego nie odda, trzeba wypróbować w terenie. ps: używam słuchawek KOSS ur 29 z regulacją głośności.pozdrawiam
marrio Napisano 30 Styczeń 2016 Napisano 30 Styczeń 2016 Tomek jak już będziesz miał coś po cewką to sprawdż z wciśniętym pinpointerem ... zobaczysz różnicę . wtedy żelazo daje wysoki dżięk a kolor niski . sreberko niski jak to nazwałeś rozmyty . uważam że bardzo ten sposób pomaga . do tego na duży metal typy klapa kanalizacyjna jest jeszcze inny wysoki ton . pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.