pcspeed Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 Witajcie.Pytanie do osób które mają doświadczenie z x-terrą 705.Polatałem ze Smętkiem 2 sezony, teraz chciałbym zmienić na wykrywacz, do drobnicy, ale z racji że chodze po terenach gdzie były działania wojenne, nie chciałbym też rezygnować ze znalezisk typu bagnet. Chodząc ze Smętkiem wyciągałem też monety, ale czuje niedosyt w tej materii. Czy x-terra 705 bedzie dobrym wykrywaczem na drobnice z lekkim nastawieniem na militarke. Czy posiada podobną dyskryminacje jak w Smętku, wielkościową, gdzie mogłem wycinać drobne żelaztwo, a większe mi wyłapywało ( czy też jak wytne żelazo to przedmioty typu bagnet nie wykryje, jak działa dyskryminacja w 705-tce?). Opierając się na forach wybrałem jako następce x-terre 705. Chyba że macie lepsze pomysły z takim nastawieniem i terenem (odłamki, lasy i pola są nimi usiane, nie ma mowy o czystym terenie). 705 da rade w takim terenie, zeby nie oszaleć od ciągłego kopania odłamków.Pomóżcie koledzy.
Hebda Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Niebo a ziemia:)Ze smetkiem ganialem 8 lat,przelecialem wszystkie cewki:)Braklo drobnicy,wzialem proxime.Ze wzgladu na uniwersalnosc,cene i serwis w PLXtere ma kumpel,na drobnice kosiara,jednak smetka bym zostawil-tryb statyczny.
marrio Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 od xterry głębszy jest AT PRO ,ale ma minus - nie widzi monet postawionych na sztorc .
pcspeed Napisano 29 Grudzień 2015 Autor Napisano 29 Grudzień 2015 A jak wygląda sprawa dyskryminacji w 705-tce na terenie usianym odłamkami. Da rade odrzucić małe odłamki tak do 5 cm, ale żeby łapało większe przedmioty z żelaza i kolorową drobnice ?
sza.man Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 terra 'widzi' wszystkie większe przedmioty jako mocny kolor.Dyskrymy wielkościowej w zasadzie nie ma i duże żelazo czy puszka aluminiowa jest widziane jako dobry kolor.Ale wystarczy pomajdać cewką i łatwo wyczuć czy masz monetę czy coś dużego.Zasięg na bagnet jakieś 4O góra 5O cm w gruncie.To drobnicowiec.Nie alternatywa dla smętka, tylko uzupełnienie.
Kriczer Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Jeżeli masz tereny gdzie jeszcze jakaś militarka się pokazuje to smętka nie sprzedawaj.
pcspeed Napisano 29 Grudzień 2015 Autor Napisano 29 Grudzień 2015 Jeżeli masz tereny gdzie jeszcze jakaś militarka się pokazuje to smętka nie sprzedawaj."Niestety mój budżet jest ograniczony do posiadania 1 z tych wykrywaczy :) .
Hebda Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 x-terra - fundusze,też nie miałem i wziąłem proxe v.5Na raty bez problemu,wystarczy z Rutusem się dogadać a nie jakieś żagle itp.Myślałem czy by smętka nie sprzedać ale z sentymentu i dla zasięgu-nie:)
Kriczer Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Lepiej poczekaj/przechodź jeden sezon jeszcze ale nie sprzedawaj. Chodzisz za militarką- ciągnie do chodzenia po polach...Pojedziesz kilka razy nałazisz się, nic nie wyskoczy- wracasz do lasu. A cena używanego smętka nie jest też jakaś ogromna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.