Skocz do zawartości

Przesiadka ze smętka na x-terra 705

pcspeed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witajcie.
Pytanie do osób które mają doświadczenie z x-terrą 705.
Polatałem ze Smętkiem 2 sezony, teraz chciałbym zmienić na wykrywacz, do drobnicy, ale z racji że chodze po terenach gdzie były działania wojenne, nie chciałbym też rezygnować ze znalezisk typu bagnet. Chodząc ze Smętkiem wyciągałem też monety, ale czuje niedosyt w tej materii. Czy x-terra 705 bedzie dobrym wykrywaczem na drobnice z lekkim nastawieniem na militarke. Czy posiada podobną dyskryminacje jak w Smętku, wielkościową, gdzie mogłem wycinać drobne żelaztwo, a większe mi wyłapywało ( czy też jak wytne żelazo to przedmioty typu bagnet nie wykryje, jak działa dyskryminacja w 705-tce?).
Opierając się na forach wybrałem jako następce x-terre 705. Chyba że macie lepsze pomysły z takim nastawieniem i terenem (odłamki, lasy i pola są nimi usiane, nie ma mowy o czystym terenie). 705 da rade w takim terenie, zeby nie oszaleć od ciągłego kopania odłamków.
Pomóżcie koledzy.
Napisano
Niebo a ziemia:)
Ze smetkiem ganialem 8 lat,przelecialem wszystkie cewki:)
Braklo drobnicy,wzialem proxime.Ze wzgladu na uniwersalnosc,cene i serwis w PL
Xtere ma kumpel,na drobnice kosiara,jednak smetka bym zostawil-tryb statyczny.
Napisano
A jak wygląda sprawa dyskryminacji w 705-tce na terenie usianym odłamkami. Da rade odrzucić małe odłamki tak do 5 cm, ale żeby łapało większe przedmioty z żelaza i kolorową drobnice ?
Napisano
terra 'widzi' wszystkie większe przedmioty jako mocny kolor.Dyskrymy wielkościowej w zasadzie nie ma i duże żelazo czy puszka aluminiowa jest widziane jako dobry kolor.
Ale wystarczy pomajdać cewką i łatwo wyczuć czy masz monetę czy coś dużego.Zasięg na bagnet jakieś 4O góra 5O cm w gruncie.
To drobnicowiec.Nie alternatywa dla smętka, tylko uzupełnienie.
Napisano
Jeżeli masz tereny gdzie jeszcze jakaś militarka się pokazuje to smętka nie sprzedawaj."

Niestety mój budżet jest ograniczony do posiadania 1 z tych wykrywaczy :) .
Napisano
x-terra - fundusze,też nie miałem i wziąłem proxe v.5

Na raty bez problemu,wystarczy z Rutusem się dogadać a nie jakieś żagle itp.

Myślałem czy by smętka nie sprzedać ale z sentymentu i dla zasięgu-nie:)
Napisano
Lepiej poczekaj/przechodź jeden sezon jeszcze ale nie sprzedawaj. Chodzisz za militarką- ciągnie do chodzenia po polach...Pojedziesz kilka razy nałazisz się, nic nie wyskoczy- wracasz do lasu. A cena używanego smętka nie jest też jakaś ogromna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie