Krz1990 Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 Witam wykopałem dzisiaj takie coś nie wiem co to jest żeton , moneta, guzik??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Zbyt dużo nie widać ale wygląda na monetę z dość popularnym motywem. Może to być grosz Wilhelma albo poznański czy Księstwa Warszawskiego. Za mało informacji żeby precyzować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 28 Grudzień 2015 Share Napisano 28 Grudzień 2015 Ja na monecie widzę Orła i Pogoń, czyli grosz (lub trojak, kolega jest tajemniczy, brak wymiaru czy awersu) Poniatowskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krz1990 Napisano 28 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2015 http://static.myvimu.com/photo/48/5394823.jpgzdecydowanie to dzięki za info :) z tyłu moneta jest tak wytarta że nic nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.