Czołem Koledzy ! Jest taki pospolity telefon polowy armii NRD FF 63 ( ebonit, słuchawka z sitkiem ", sitkowy"głosniczek na panelu przednim ...., taki odpowiednik naszych " TAP-ów i TAJ-ów..Występuje na na setkach zdjęć. Dostał mi się w łapy telefon zasadniczo identyczny ( nie ma tylko owego sitka " na froncie, ale na tabliczce znamionowej jest oznaczenie FF 57. Bardzo wyraźne.Szperam po necie i szperam ( może nieudolnie )i nigdzie takiego egzemplarza nie mogę dorwać. Spotkali się moze Koledzy z takim typem telefonu.. ? Czarek
Pytanie
czarekg1
Jest taki pospolity telefon polowy armii NRD FF 63 ( ebonit, słuchawka z sitkiem ", sitkowy"głosniczek na panelu przednim ...., taki odpowiednik naszych " TAP-ów i TAJ-ów..Występuje na na setkach zdjęć. Dostał mi się w łapy telefon zasadniczo identyczny ( nie ma tylko owego sitka "
na froncie, ale na tabliczce znamionowej jest oznaczenie FF 57. Bardzo wyraźne.Szperam po necie i szperam ( może nieudolnie )i nigdzie takiego egzemplarza nie mogę dorwać.
Spotkali się moze Koledzy z takim typem telefonu.. ?
Czarek
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.