bassista Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Napisano 11 Grudzień 2015 Po 4 latach intensywnego użytkowania Rutusa Argo chciałbym naprawić starą cewkę. Czym najlepiej wypełnić szczeliny? Epoksyd typu Distal, Poxipol? Będzie się to trzymać do tego tworzywa?
predi888 Napisano 11 Grudzień 2015 Napisano 11 Grudzień 2015 Mam to samo na cewce podstawowej i zaczyna mi się robić coś podobnego na DD. Użyłem kleju dwuskładnikowego versachem.Tworzywo cewek to abs, więc musisz znaleźć jakiś klej który będzie z tym łapał.
IdeL Napisano 11 Grudzień 2015 Napisano 11 Grudzień 2015 Kawałki ABSu drobno połamane i rozpuszczone w acetonie.Żadnych klejów dwuskładnikowych i tego typu wynalazków.A najlepiej to wysłać sondę do producenta, do naprawy.
sza.man Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 Klej dwuskładnikowy technol doskonale wypełnia takie ubytki.Dwie tubeczki z dziesięć zeta i jest pancerna spoina.Kolego Idel, skoro nie wiesz, to po co piszesz bzdury?
IdeL Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 Nie, a po co? Lepiej poczekać na rozwój wypadków, bo już tylko krok od propozycji aby plasteliną lub może czymś bardziej organicznym, z czeluści (jakiejś) organizmu wydobytym zapaćkać.
Szukanko Napisano 16 Grudzień 2015 Napisano 16 Grudzień 2015 Guma do żucia będzie chyba odpowiednia ;)
M40 Napisano 16 Grudzień 2015 Napisano 16 Grudzień 2015 Pamiętajcie żeby przed klejeniem wysuszyć cewkę, a całą operację przeprowadzać w jak najsuchszym miejscu. Zawilgotnienie cewki ją zabije.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.