pitus01 Napisano 2 Grudzień 2015 Autor Napisano 2 Grudzień 2015 Witam koledzy nigdzie nie mogę znalesc tej sygnatury ,wygląda na recznie malowane proszę o pomoc.
Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Obawiam się, że porcelanę" na dowolnym targowisku/jarmarku znajdziesz...Tyle, że sprzedawca również nie będzie wiedział...PS I nawet zdjęcia robione tosterem nie zaszkodzą w tym przypadku...
rokita6661 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Takie pytanie, czy możesz dodac jakies inne zdjecia tej pfilizanki? Chodzi mi o postaci na niej umieszczone to raz a drugie pytanie jest takie.. czy patrząc pod swiatło na denko widac na nim portret młodej dziewczyny?
rokita6661 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Gwoli wyjasnienia.. coś mi ta filizanka przypomina... jesli to wyrób współczesny to się zastanawiam nad motywami zdobniczymi, bo znam je prawdopodobnie z wyrobu pochodzącego na pewno sprzed 1920 roku... wieczoraem zamieszcze zdjęcia egzemplarza o ktorym mówię... jestem ciekaw tez tej sygnatury...
rokita6661 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 druga fotka z widocznym portretem w dnie...
rokita6661 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 I trzecia fotka, motywy jak widać podobne, te postacie, chodziarz moja filiżanka ewidentnie rożni się od tej przedstawionej przez autora postu, to są pewne podobieństwa... Moja jest jedna z 6 sztuk od 12 osobowego kompletu które przetrwały zbombardowanie budynku przy ulicy tarczyńskiej w Warszawie:) w 1939 roku... Filiżanki te nie są sygnowane...
Pytanie
pitus01
Witam koledzy nigdzie nie mogę znalesc tej sygnatury ,wygląda na recznie malowane proszę o pomoc.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.