kerim33 Napisano 12 Listopad 2015 Autor Share Napisano 12 Listopad 2015 Witam jak można ocenić ta monetę, chodzi mi o jej stan, ewentualnie może ktoś spróbuje przypisać do konkretnej klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 12 Listopad 2015 Autor Share Napisano 12 Listopad 2015 w realu szczegóły lepiej widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 13 Listopad 2015 Share Napisano 13 Listopad 2015 Stan słaby, zdjęcia jeszcze słabsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 15 Listopad 2015 Autor Share Napisano 15 Listopad 2015 Czy możesz zamieścić dla porównania zdjęcie lepszej jakości podobnej, ewentualnie takiej samej monetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 15 Listopad 2015 Share Napisano 15 Listopad 2015 mogę, ale w jakim celu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 15 Listopad 2015 Autor Share Napisano 15 Listopad 2015 Tak jak pisałem wcześniej w celu porównania.Moje doświadczenia z monetkami z odzysku jest minimalne i chciałem się doszkolić w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 15 Listopad 2015 Share Napisano 15 Listopad 2015 5 groszy polskich 1822 ... grafika w googlu dużo pokazuje http://www.google.pl/search?q=5+groszy+polskich+1822&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI-oDd_OaSyQIVgodyCh1MEQa0&biw=1252&bih=580 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 15 Listopad 2015 Autor Share Napisano 15 Listopad 2015 Wielkie dzięki za odpowiedź, normalnie nie pomyślałem o wujku googole.A tak na poważnie skoro już postanowiłeś się udzielać w tym temacie to pisz coś sensownego a nie nabijasz liczbę postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Listopad 2015 Share Napisano 15 Listopad 2015 kerim33... w sumie też muszę przyznać, że nie bardzo wiem o co tak konkretnie tobie chodzi...najprostsza metoda, ta którą ci podał sqr - gogle, porównanie z innymi i samemu wyciągnięcie wniosków.Nie przypominam sobie, aby na Forum byli rzeczoznawcy numizmatyczni bądź też specjaliści numizmatyczni z dyplomem - aby na podstawie zdjęć byli w stanie jednoznacznie określić/ocenić stan/klasę monety.Takie rzeczy to tylko organoleptycznie się robi - na Forum to można sobie bajki o tej monecie pisać.Jeżeli konkretnie chcesz - proszę:- ocena monety: częściowo wytarty rysunek na awersie i rewersie, gruba patyna miejscami odpadająca.- klasa: ziemniak- stan: dość przyzwoity jak na ziemniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 15 Listopad 2015 Autor Share Napisano 15 Listopad 2015 Chodziło mi o zdjęcie porównawcze z jego zbiorów, co by się przekonać jak wygląda lepiej zachowana moneta na lepszej jakości zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 15 Listopad 2015 Share Napisano 15 Listopad 2015 dobrych zdjęć takiej monety w lepszych stanach zachowania masz w sieci multum! co to za różnica,czy porównasz ją z monetą z mojej kolekcji, czy z kolekcji kogokolwiek innego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 15 Listopad 2015 Autor Share Napisano 15 Listopad 2015 ok i na tym ucinam ten temat. Teraz tylko kwestia co z tym fantem zrobić,żeby trochę poprawić jej wygląd? Czy poprostu zostawić ją jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Listopad 2015 Share Napisano 15 Listopad 2015 a czy ja mam też coś uciąć? czy może lepiej nie?po co są działy na Forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 15 Listopad 2015 Autor Share Napisano 15 Listopad 2015 Wiem, że jest działkonserwacja". Po prostu nie chciałem tworzyć nowego wątku, ale jeżeli jest taka potrzeba to tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 15 Listopad 2015 Share Napisano 15 Listopad 2015 Kolego kerim33 jesteś łagodnie mówiąc(nie wiedzieć czemu) upierdliwy. Chcesz znać stan monety, to zainteresuj się tym bardziej. Są podmioty, które tobie pomogą. Znajdziesz je bez problemu w necie.kerim33 (25 / 14) 2015-11-15 17:55:28- fajnie by było abyś sam zastosował się do tego o co oskarżyłeś( niesłusznie zresztą) kolegę sgr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 16 Listopad 2015 Autor Share Napisano 16 Listopad 2015 Może i jestem jak to stwierdziłeś upierdliwy". Nikogo nie zmuszam aby odpisywał na moje posty, ale jak już ktoś to robi z radą żebym poszukał sobie info na google, albo na forum to moim zdaniem jest to tyko strata Jego i mojego czasu. Zapewniam, że najpierw sam staram się uzyskać potrzebne mi informację.Niestety jestem mało zapoznany z tą tematykę dlatego szukam odpowiedzi tutaj. A branie udziału w dyskusji w wątku, który sam zacząłem nie uważam za nabijanie liczby postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 16 Listopad 2015 Share Napisano 16 Listopad 2015 No chłopie, toż to kolega tyfus napisał, cyt:Nie przypominam sobie, aby na Forum byli rzeczoznawcy numizmatyczni bądź też specjaliści numizmatyczni z dyplomem..."http://www.google.pl/search?q=us%C5%82ugi+numizmatyczne,+okre%C5%9Blanie+stanu+monet,+Grading&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=7AtKVtnjKaT5ywOZnYn4Dg#q=numizmatyka%2C+okre%C5%9Blenie+stanu+monety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerim33 Napisano 16 Listopad 2015 Autor Share Napisano 16 Listopad 2015 Dziękuję za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.