MrV Napisano 25 Październik 2015 Autor Napisano 25 Październik 2015 Witam. Jakiś czas temu znalazłem coś takiego, przedmiot jest pusty w środku do momentu podstawy gałki. Na moje oko brąz. Długość podaję orientacyjnie. Interesuje mnie przeznaczenie, jak i orientacyjne datowanie. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
waldi169 Napisano 25 Październik 2015 Napisano 25 Październik 2015 orientacyjnie wygląda na kawałek klamki
MrV Napisano 26 Październik 2015 Autor Napisano 26 Październik 2015 Też właśnie rozważałem element proporca i karnisz. Dzięki za pomoc, gdyby ktoś coś jeszcze wiedział w tym temacie zapraszam do zamieszczania uwag.Pozdrawiam. :)
MrV Napisano 25 Październik 2015 Autor Napisano 25 Październik 2015 Podlinkuj jakieś źródło jeśli możesz.
ManyFace Napisano 25 Październik 2015 Napisano 25 Październik 2015 Moje pierwsze skojarzenie to zakończenie jakiegoś proporca. W otworek mógł być wbity gwóźdź co by nie spadał. pzdr
ManyFace Napisano 25 Październik 2015 Napisano 25 Październik 2015 Wpadło mi do głowy jeszcze jedno skojarzenie - element karnisza. Mam nadzieję, że się mylę w tym przypadku =)
Pytanie
MrV
Witam. Jakiś czas temu znalazłem coś takiego, przedmiot jest pusty w środku do momentu podstawy gałki. Na moje oko brąz. Długość podaję orientacyjnie. Interesuje mnie przeznaczenie, jak i orientacyjne datowanie. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.