jeż_bożenka Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Witam, nazywam się Ania i piszę w związku z moim nietypowym problemem gdyż nie mam się do kogo zwrócić z pomocą. Moje pytanie brzmi: czy wykryqacze metalu (odpowiednio ustawione) sa w stanie wykryć srebrny, mały pierscionek w domu, wśród innych roznego typu metali? Zgubilam pierscionek zareczynowy i jest dla mnie bardzo ważne aby go znaleźć, a jestem przekonana ze musi być gdzies w domu. Wiem, ze moze to nieodpowiednie miejsce aby o to pytać, ale nie wiem już co zrobic i gdzie szukać. Male rzeczy wpadaja w różne dziwne miejsca, dlatego bylabym bardzo szczęśliwa gdyby ktoś z obecnych tu na forum udzielił mi choć małej informacji na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Cześć.Może wystarczy pin pointer no chyba ,że obszar poszukiwań jest bardzo duży a pierścionek wpadł w jakąś głębszą szczelinę.Pin pointer jest to mały wykrywacz metali z małym zasięgiem który służy do dokładnego namierzania niewielkich fantów.Wielu poszukiwaczy posiada takowe.Tutaj http://rutusowiec.com.pl/showthread.php?tid=991 mamy listę osób które są chętne do pomocy w odszukiwaniu zgubionych metalowych przedmiotów.Myślę,że większość kolegów zrobi to za jeden miły uśmiech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 ty chcesz kretem chałupę oblecieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Jak zwykle ględzisz aby tylko ględzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Zastanawiam się jak chcesz kretem oblecieć chałupę, gdzie w poście nie jest sprecyzowane gdzie ten pierścionek wypadł. Wykrywacz też tu niewiele pomoże, równie dobrze można szukać z latarką w ręku, no chyba że warstwa kurzu kilka centymetrów w co wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Jaka miejscowość?Jak Islandia to za daleko dla mnie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Jeżeli w np.podłodze są jakieś szczeliny to warto zacząć od zajrzenia do nich z dobrą latarką.Może przydać się kawałek zagiętego w haczyk drutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 to już z kretem się nie da ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Kriczer - Ile Ty masz lat ? Osiem ? Latarkę i drut ma każdy ,więc na początek można tak szukać bez ponoszenia kosztów na zakup wykrywacza kabli itp. Jest też jakaś szansa ,że znajdzie się obrączkę Kemotem jeśli będzie ona dostatecznie płytko tak do około 25mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Ja po prostu pytam jak chcesz szukać kretem pierścionka w domu, przy okazji możesz opisać działanie z wykrywaczem w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Myślisz ,że wykrywacz kabli nie działa w domu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 No ok, czym się różni zamiatanie piszczałką do przewodów od szukania z latarką ? Co do tematu, szukanie z wykrywką po chałupie nie ma sensu bo i tak z tego nic nie wyjdzie, proponuję przeczesanie każdego kąta chyba, że pierścionek zgubiony na podwórku tudzież podobnym erenie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Październik 2015 Share Napisano 6 Październik 2015 Przeczesanie każdego kąta oczywiście metodą wzrokową czy też macanie" kanapy fotela czy też innego domowego ustrojstwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 7 Październik 2015 Share Napisano 7 Październik 2015 Obrączkę mógł też połknąć odkurzacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stan63 Napisano 7 Październik 2015 Share Napisano 7 Październik 2015 Kol.Kriczer jest najbliżej porządne sprzątanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeż_bożenka Napisano 9 Październik 2015 Autor Share Napisano 9 Październik 2015 myślę, że mimo wszystko spróbuje z wykrywaczem. odkurzacz na pewno go nie wciągnął bo od dnia zguby nie odkurzałam w domu. to znaczy odkurzaczem. leżał na stoliku nocnym, ktoś musiał go strącić i po prostu wpadł gdzieś gdzie nie można go teraz dostrzec. albo rozpłynął się w powietrzu, taka możliwość też istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Październik 2015 Share Napisano 9 Październik 2015 Można popróbować z podobnym ringiem.Strącić ze stolika i zobaczyć gdzie poleciCzasem się sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 10 Październik 2015 Share Napisano 10 Październik 2015 Chyba, że ktoś strącił go do swojej kieszeni. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.