Skocz do zawartości

wykrywacz srebra

jeż_bożenka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nazywam się Ania i piszę w związku z moim nietypowym problemem gdyż nie mam się do kogo zwrócić z pomocą. Moje pytanie brzmi: czy wykryqacze metalu (odpowiednio ustawione) sa w stanie wykryć srebrny, mały pierscionek w domu, wśród innych roznego typu metali? Zgubilam pierscionek zareczynowy i jest dla mnie bardzo ważne aby go znaleźć, a jestem przekonana ze musi być gdzies w domu. Wiem, ze moze to nieodpowiednie miejsce aby o to pytać, ale nie wiem już co zrobic i gdzie szukać. Male rzeczy wpadaja w różne dziwne miejsca, dlatego bylabym bardzo szczęśliwa gdyby ktoś z obecnych tu na forum udzielił mi choć małej informacji na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Cześć.
Może wystarczy pin pointer no chyba ,że obszar poszukiwań jest bardzo duży a pierścionek wpadł w jakąś głębszą szczelinę.Pin pointer jest to mały wykrywacz metali z małym zasięgiem który służy do dokładnego namierzania niewielkich fantów.Wielu poszukiwaczy posiada takowe.
Tutaj http://rutusowiec.com.pl/showthread.php?tid=991 mamy listę osób które są chętne do pomocy w odszukiwaniu zgubionych metalowych przedmiotów.Myślę,że większość kolegów zrobi to za jeden miły uśmiech.

Zastanawiam się jak chcesz kretem oblecieć chałupę, gdzie w poście nie jest sprecyzowane gdzie ten pierścionek wypadł. Wykrywacz też tu niewiele pomoże, równie dobrze można szukać z latarką w ręku, no chyba że warstwa kurzu kilka centymetrów w co wątpię.

Kriczer - Ile Ty masz lat ? Osiem ?
Latarkę i drut ma każdy ,więc na początek można tak szukać bez ponoszenia kosztów na zakup wykrywacza kabli itp. Jest też jakaś szansa ,że znajdzie się obrączkę Kemotem jeśli będzie ona dostatecznie płytko tak do około 25mm.

No ok, czym się różni zamiatanie piszczałką do przewodów od szukania z latarką ?
Co do tematu, szukanie z wykrywką po chałupie nie ma sensu bo i tak z tego nic nie wyjdzie, proponuję przeczesanie każdego kąta chyba, że pierścionek zgubiony na podwórku tudzież podobnym erenie".

myślę, że mimo wszystko spróbuje z wykrywaczem. odkurzacz na pewno go nie wciągnął bo od dnia zguby nie odkurzałam w domu. to znaczy odkurzaczem. leżał na stoliku nocnym, ktoś musiał go strącić i po prostu wpadł gdzieś gdzie nie można go teraz dostrzec. albo rozpłynął się w powietrzu, taka możliwość też istnieje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie