zdzichu1973 Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Mam pytanie: ostatnio wpadl mi w ręce radomiak wz 28 z jednocyfrowym nr na jelcu - czy nr jest z epoki i czy seria O" wybita przed WP jest dość częsta?
zdzichu1973 Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 O" oczywiście wybite jest przed FB - sorki za błąd
por.pil.020 Napisano 13 Wrzesień 2015 Napisano 13 Wrzesień 2015 Spoko, nie musisz przepraszac :)To nie jest seria, to jest numer 0 (słownie: zero) i jest to stempel kontroli technicznej wykonany w fabryce. Kontrolerzy mieli numerki od 0 do (najwyzszy jaki widzialem) 16.Numer na jelcu niestety nie jest jednocyfrowy. To pierwsza literka numeru, ktorego dalsza czasc jest zatarta. Czy widać na jelcu literke serii z ktorej pochodzi ten bagnet?? (pozwolilem sobie skopiowac twoje zdjecie i zaznaczylem gdzie powinna byc literka serii. Ja tam widze E")
zdzichu1973 Napisano 13 Wrzesień 2015 Autor Napisano 13 Wrzesień 2015 faktycznie jest litera E, i ta litera i 7 jest dość mocno wybite i nie widać śladu zatarcia innych cyfr
Pytanie
zdzichu1973
Mam pytanie: ostatnio wpadl mi w ręce radomiak wz 28 z jednocyfrowym nr na jelcu - czy nr jest z epoki i czy seria O" wybita przed WP jest dość częsta?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.