Tomi45 Napisano 24 Sierpień 2015 Autor Napisano 24 Sierpień 2015 Kulka o średnicy j.w.. 7 spłaszczeń na bokach. Przepraszam za słabą jakość zdjęć (będzie drugie) - nie mam czym zrobić lepszych.
B-E-D-A Napisano 25 Sierpień 2015 Napisano 25 Sierpień 2015 Ta kulka jest z ołowiu?Te 7 spłaszczeń jest w przypadkowych miejscach czy jakoś symetrycznie?
Tomi45 Napisano 25 Sierpień 2015 Autor Napisano 25 Sierpień 2015 spłaszczenia są różnej wielkości i rozmieszczone przypadkowo. Zdaniem kanarka" to nie ołów.
michaelos Napisano 25 Sierpień 2015 Napisano 25 Sierpień 2015 Dla mnie to szrapnel. Sam wykopywałem takie które posiadały 6 spłaszczeń rozmieszczonych przypadkowo. Ja też sądziłem iż na polach w okolicy mojego miejsca zamieszkania nic się nie dział. Niedawno a dokładnie ze 200 metrów od mojego domu trafiłem na dziesiątki łusek od mannlichera oraz właśnie szrapnele.
Tomi45 Napisano 24 Sierpień 2015 Autor Napisano 24 Sierpień 2015 Kulka o średnicy j.w.. 7 spłaszczeń na bokach. Przepraszam za słabą jakość zdjęć (będzie drugie) - nie mam czym zrobić lepszych.
Kubaaaks Napisano 24 Sierpień 2015 Napisano 24 Sierpień 2015 Może szrapnel? Było tego więcej w okolicy czy tylko jedna?
Pytanie
Tomi45
Kulka o średnicy j.w.. 7 spłaszczeń na bokach. Przepraszam za słabą jakość zdjęć (będzie drugie) - nie mam czym zrobić lepszych.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.