kadam Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2015 Ktoś czytał, jakieś opinie ?http://www.replika.eu/index.php?k=ksi&id=65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 7 Wrzesień 2015 Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Nie czytałem. Ale okładkę zaprojektował imbecyl :( Razi zestawienie tematu lotnictwa myśliwskiego z umundurowaniem Służby Pracy Rzeszy.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 9 Wrzesień 2015 Share Napisano 9 Wrzesień 2015 To jest po prostu zdjęcie autora w mundurze RAD, zapewne z okresu jego służby w tej organizacji. Jeżeli książka to memuary, zapewne wspomniał i o tym. Dla mnie ferowanie tak kategorycznych opinii o czyjejś zdolności intelektualnej, to właśnie mądrośc inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Drugi Rudel. Przeczytałem kilkadziesiąt stron, trochę drętwo i nijako. Facet polotu do pisania nie miał. Nawet tłumacz nie pomógł. Co do okładki Dunczyk ma rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadora Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Dwa razy miałem to w ręce w księgarni i zastanawiałem się czy brać bo to samo wydawnictwo co polecana tu Gwiazda Afryki". Widzę że dobrze zrobiłem nie kupując, drugiego Rudla bym nie zdzierżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 16 Wrzesień 2015 Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Z jednej strony dobrze, że w oryginalnej formie są dostępne słabe ale jednak, wspomnienia nazistowskich pilotów. Najpierw służyli w HJ, potem uniesieni naukami Hitlera ruszyli do walki z podludźmi. W sumie jest to jakiś dokument z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadora Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 to niech będą, ale nie po 4 dychy, po dychu pewnie bym wział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 I owszem, za 9,99 to jest oferta dla każdego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Pardon, ale dla mnie imbecylem jest ten, kto wspomnienia pilota ozdabia jego wizerunkiem w mundurze RAD. Okładka ma kojarzyć się z treścią książki, ma ją symbolizować i stanowić odzwierciedlenie całości. Spojrzałem, myślę O, wspomnienia faceta z RAD-u!" Nie, to wspomnienia pilota...Biografia Boba wskazuje na jego służbę (jak niemal każdego młodziana) w RAD przez całe" 3 miesiące w 1936.http://de.metapedia.org/wiki/Bob,_Hans-EkkehardJak te 3 miesiące z życia 18-latka mają się do faktu bycia pilotem myśliwskim i późniejszym asem?Po prostu, projektant znalazł wyraźne zdjęcie bohatera w ładnym mundurze", graficznie wyglądało to dobrze, więc utworzył absolutnie bezsensowny kolaż, nie zastanawiając się nad tym co tworzy. Swastyka jest, mundur niemiecki, więc alles in Ordnung, nicht wahr?Swoją drogą w Niemczech taka okładka by nie przeszła, wiecie dlaczego ;-) Ach, ci zakłamani Niemcy, retuszujący fotografie z czasów gdy ich dziadowie należeli do egzotycznej nacji azistów".I jakoś na zachodzie nie mieli problemu z zaprojektowaniem okładki do tej książki:http://ecx.images-amazon.com/images/I/51AZYEDDGRL._SX311_BO1,204,203,200_.jpghttp://www.warrelics.eu/forum/attachments/photos-papers-propaganda-third-reich/377987d1343822630-hans-ekkehard-bob-photo.jpgM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Faktycznie okładka z amazonu jest pierwsza kalsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 ...klasa, miało być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.