rolkass Napisano 15 Sierpień 2015 Autor Napisano 15 Sierpień 2015 WitamNa forum elektrody użytkownicy pomogli mi dowiedzieć się co to jest, a chciałbym jeszcze dowiedzieć się czegoś o pochodzeniu.
technik Napisano 16 Sierpień 2015 Napisano 16 Sierpień 2015 Zobacz tutaj:http://olx.pl/oferta/pradnica-zabytkowa-1936r-luftwaffe-wermacht-militaria-typ-lg-650-59-CID767-ID95jMl.html#3c91e087d2
technik Napisano 16 Sierpień 2015 Napisano 16 Sierpień 2015 Pod tym adresem znalazłem wersję tej przetwornicy zespoloną z silnikiem spalinowym.http://www.multi-board.com/board/index.php/Thread/55574-Funkw%C3%BCrfel-Wehrmacht/
Woodhaven Napisano 16 Sierpień 2015 Napisano 16 Sierpień 2015 hmmm ... na pewno nie w samolotach i czołgach. Przetwornica z agregatu Lademaschine LG 650
technik Napisano 16 Sierpień 2015 Napisano 16 Sierpień 2015 Niemcy byli niezmiernie pragmatyczni jeśli chodzi o zastosowanie sprzętu.Ta przetwornica mogła pracować w układzie napędzania poprzez twornik 15v z elektrycznej sieci pokładowej pojazdu 12v lub mogła być napędzana mechanicznie poprzez jakiś silnik spalinowy.Proszę zauważyć że przetwornica przedstawiona przez Kolegę i z pierwszego linku nie posiada elementów przeniesienia napędu.Kolego przedstawiłeś jedno z sposobów napędzania tej przetwornicy.Jak byś się głębiej wbił w temat to byś zauważył że przetwornice mają po modelu inne zakończenie literowe typu.Ponadto w linkach zamieściłem dwa typy zastosowania tej przetwornicy .
Woodhaven Napisano 16 Sierpień 2015 Napisano 16 Sierpień 2015 A widziałeś czołg nie mówiąc już o samolocie. Sprawdź najpierw sobie w Sonderkraftfahrzeug ( SDKFZ ) gdzie masz wypisane wszystkie podzespoły występujące w niemieckich pojazdach.
rolkass Napisano 15 Sierpień 2015 Autor Napisano 15 Sierpień 2015 WitamNa forum elektrody użytkownicy pomogli mi dowiedzieć się co to jest, a chciałbym jeszcze dowiedzieć się czegoś o pochodzeniu.
Pytanie
rolkass
Witam
Na forum elektrody użytkownicy pomogli mi dowiedzieć się co to jest, a chciałbym jeszcze dowiedzieć się czegoś o pochodzeniu.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.