Skocz do zawartości
  • 0

Przetwornica DC/DC 15V/50V

rolkass

Pytanie

Napisano

Witam
Na forum elektrody użytkownicy pomogli mi dowiedzieć się co to jest, a chciałbym jeszcze dowiedzieć się czegoś o pochodzeniu.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pod tym adresem znalazłem wersję tej przetwornicy zespoloną z silnikiem spalinowym.
http://www.multi-board.com/board/index.php/Thread/55574-Funkw%C3%BCrfel-Wehrmacht/
Napisano
Niemcy byli niezmiernie pragmatyczni jeśli chodzi o zastosowanie sprzętu.
Ta przetwornica mogła pracować w układzie napędzania poprzez twornik 15v z elektrycznej sieci pokładowej pojazdu 12v lub mogła być napędzana mechanicznie poprzez jakiś silnik spalinowy.
Proszę zauważyć że przetwornica przedstawiona przez Kolegę i z pierwszego linku nie posiada elementów przeniesienia napędu.
Kolego przedstawiłeś jedno z sposobów napędzania tej przetwornicy.
Jak byś się głębiej wbił w temat to byś zauważył że przetwornice mają po modelu inne zakończenie literowe typu.
Ponadto w linkach zamieściłem dwa typy zastosowania tej przetwornicy .
Napisano
A widziałeś czołg nie mówiąc już o samolocie.
Sprawdź najpierw sobie w Sonderkraftfahrzeug ( SDKFZ ) gdzie masz wypisane wszystkie podzespoły występujące w niemieckich pojazdach.
Napisano

Witam
Na forum elektrody użytkownicy pomogli mi dowiedzieć się co to jest, a chciałbym jeszcze dowiedzieć się czegoś o pochodzeniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie