Skocz do zawartości
  • 0

Kielich

MałyStrzelec

Pytanie

Napisano
Witam po ostatnich poszukiwaniach znalazłem 2 łuseczki stalowe i 1 kielich po pocisku czy mógł by mi ktoś z identyfikować wszystko zależy mi bardziej na tym kielichu jego dane dł:32 cm sz:8cm Pytanie czy mogę śmiało go czyścić np w ogniu (wypalić rdze)?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A widzisz jak byk napisane jest że kurenje ubiwajet" (fon.) także z daleka z ogniem. Na poważnie rtęć pozostaje ciekła w temp. tzw. pokojowej a przy Twojej metodzie konserwacji" mógłbyś co najwyżej zatruć się jej oparami gdyby w ogóle tam była.
Napisano

Jeżeli łuska jest pusta lub kielich widać dno itp to czyszczę (wypalam rdzę) ale już wiem że to był albo ołów albo Cyna bo z ziemi było to już ciałem stałym rtęć raczej nie a wszystko to bo i rdze przepalałem na tym denku uchwycie do Flak i stopiło to a reszta została i dlatego 1 powiedzenie że rtęć.Kielich waży 11 kg więc wszystko pod niego wlało się raczej w ściankach rtęci by nie dawali takiego kielicha!

Napisano

Każdy jak kopie to lepiej niech nie bawi się w poszukiwacza bo palce potraci każdego może to spotkać myślisz Kriczer że 1 lepsze coś nawet nie wiem co(np skorupa granata czy bomba i do ognia siup)!Z tego denka rączka została i pokrywka reszta się stopiła a była tam cyna lub ołów.Ps Zara tyfus wleci znowu powie że nabijam posty :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie